Elképesztő a magyar egyetemisták teljesítménye: napi több mint tízezer mintavételben vesznek részt

mintavétel COVID-19 koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egyetemisták lenyűgöző teljesítményéről az Országos Mentőszolgálat számolt be Facebook-oldalán.

"Bár a járvány elején talán jogosan tartottak a feladattól és a szolgálatot jellemző szigortól a mentőket segítő egyetemisták, (hiszen az iskolapadból kerültek a mélyvízbe) mára ennek nyoma sincs.

Az elszánt fiatalok pontosan érkeznek szolgálataikba minden reggel és bármilyen váratlanul fellépő nehézség ellenére is lelkiismeretesen vesznek részt a napi több mint 10.000 mintavételben.

A mentők nagy szeretettel fogadták és készítették fel őket az eljárásra, amiben mostanra talán nekik van már a legnagyobb rutinjuk. Beosztásuknál már szempont az is, hogy barátok kerüljenek közös szolgálatba és az sem ritka, hogy bajtársainkkal kötött barátságuk miatt, egyetemisták kérik felvételüket a mentőkhöz, ápolói vagy akár gépkocsivezetői munkakörbe, amíg nem szolgálhatják hivatásukat. Köszönjük áldozatos munkájukat!"

-írják a posztban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.