Tippek másnaposság ellen - Ezt tedd, ha eldurvulna a szilveszteri a buli

Forrás: Shutterstock -
másnaposság tippek szilveszter alkohol
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár az idei szilveszter nem a hatalmas bulikról fog szólni, előfordulhat, hogy így is túl sok pezsgőt fogyasztunk. Azoknak, akik január 1-jén másnapossággal küzdenek, hoztunk néhány szuper hatásos trükköt, amivel enyhíteni lehet a tüneteken.

A buborékos italok nagyon gyorsan a fejünkbe szállhatnak - szilveszterkor pedig nem ritka, hogy túl sok pezsgőt fogyasztunk. 2020 mindenki számára igen nehéz volt, ezért nem csoda, ha szilveszterkor magunk mögött szeretnénk hagyni a megpróbáltatásokat. A pezsgő és egyéb alkoholok fogyasztása azonban másnap nemvárt kellemetlenségekkel járhat, éppen ezért összegyűjtöttünk néhány szuper ötletet, amivel egyrészt elkerülheted a másnaposságot, másrészt pedig enyhíthetsz a tüneteken.

Fő az elővigyázatosság!

Ha nem akarsz másnap erős fejfájással és hányingerrel ébredni, ajánlatos két pohár alkohol között egy nap pohár citromos vizet inni. Így hidratálod a szervezetedet és felöltöd C-vitaminnal is.
Lefekvés előtt szintén igyál meg egy jó nagy pohár vizet, amit felturbózhatsz szintén egy nagy citrom levével és plusz adag C-vitamin kapszulával.
Mindenekelőtt pedig tarts mértékletességet. Igyál, de figyelj a tested jelzéseire. Ha érzed, hogy túl sok, állj meg egy kicsit, tarts szünetet és felezd meg az alkoholmennyiséget.

Tarts mértékletességet, figyelj a tested jelzéseire Forrás: Shutterstock

Másnaposság elleni tuti tippek

Folyadék

Másnap is sok vizet kell innunk, így hidratálhatjuk a szervezetünket, ami hamarabb regenerálódik. Az alkohol ugyanis kihajtja a vizet a szervezetből, így kihajtva a vitaminokat és ásványi anyagokat is, amiket utólag pótolni kell.

Másnap is sok vizet kell innunk, így hidratálhatjuk a szervezetünket Forrás: Shutterstock

Kutyaharapást szőrével

A legtöbben rá sem bírnak nézni másnap az alkoholos üvegre, de aki mégis elég bátrak, azoknak ajánljuk a Bloody Mary koktélt, ami vodkából és paradicsomléből áll. A paradicsomban lévő likopin gyulladáscsökkentő, antioxidáns, a fruktóz és a C-vitamin tartalma pedig hatalmas segítség a májnak.

Gyógynövény tea

A máriatövis tea nagyon hatásos gyógynövény, ami melegen fogyasztva segít a szervezetünkben az emésztésben - így másnap igen nagy segítség tud lenni.

Sportolj!

Elég drasztikusan hangzik, de a másnaposság egyik hatásos ellenszere az intenzív sport, ugyanis a magas pulzusszám méregtelenítési folyamatot indít el, ami segít a szervezetnek a káros anyagok kiürítésében.

Banán és sültkrumpli

Sosem hallottad még ezt a kombót? Pedig másnaposság ellen igazi nagyágyú tud lenni. Sok keményítőt és cukrot tartalmaz ez a két élelmiszer, amik segítenek a tünetek enyhítésében.

Húsleves

Ki ne hallott volna már arról, hogy egy finom, forró húsleves csodákat művel a szervezetünkkel. Ha pedig egy kis csípőset is teszünk hozzá, az izzadás még inkább segíti a méregtelenítést.

A forró húsleves csodákat művel a szervezetünkkel Forrás: Shutterstock

Alvás

Ha tehetjük, aludjuk át a napot, ugyanis az alvás nagyon jótékonyan hat a szervezetünkre.

Sózzunk!

Együnk fehérjében gazdag, magas sótartalmú ételeket. A só ugyanis segíti a felborult elektrolit háztartás visszaállítását.

Tipp: Másnap felejtsd el a kávét, ugyanis a koffein is kivonja a vizet a szervezetből, ami pluszban rásegíthet az erős fejfájásra és gyomorégésre.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.