Ábel Anita mindössze 12 éves volt, mikor bekerült a Szomszédok című sorozatba, ami azonnal meghozta számára a sikert és az ismertséget. Azt azonban nagyon kevesen tudják, hogyan jutott hozzá Mágenheim Julcsi szerepéhez. 

A nagysikerű sorozat - mely 1987 és 1999 között emberek millióit szegezte oda a tévéképernyők elé -, még mindig tartogat olyan kulisszatitkokat, amiket csak a színészek, és a hozzájuk nagyon közel álló embereknek tudnak. Ilyen kérdés például az is, hogy hogyan lett Ábel Anitából gyerekszínész, és hogyan került be a Szomszédokba?  

Ahogy azt a színésznő egy akkori interjúban mondta: Vadász Zoltán indította el őt az úton, aki Anita édesapjának barátja volt. 

Forrás: M3

"Nagyon muris volt, egy budai vendéglőben ebédeltünk vele. Én elkezdtem közben színészkedni. De csak úgy, játékból. Mintha én lennék a Zoli bácsi nagy szerelme. Mindenki ránk figyelt. A Zoli bácsinak potyogtak a könnyei a nevetéstől, s azt hajtogatta, ha ebből a lányból nem lesz szuperszínésznő, akkor én egy percig ne legyek többé színész!" - mesélte Anita, aki ezt követően kapta meg az első szerepét  a Családi kör című sorozatban.

A Szomszédok azonban már nem volt ennyire sima ügy, hiszen Mágenheim Julcsi szerepére több gyerek is esélyes volt. A rendező, Horváth Ádám egyesével foglalkozott a jelentkezőkkel.

"Megkérdezte tőlem, szeretem-e a kutyákat. Ez jó beszédtéma volt köztünk. Aztán egyszer csak azt kérdezte: nem félnék-e egy hosszabb tévésorozattól. Én? Félni? Tudomásul vette, de hazaküldött. No, mondtam magamban, Anita, ez nem a te mozid. De egy-két óra múlva csöngött a telefon. Erzsi néni, a statisztaszervező volt: - Gratulálok, Anita, te vagy a Magenheim Julcsi! Hát így történt" - elevenítette fel a történetet a Blikk az Origo cikke nyomán.