Egyre népszerűbb az oltásnaplós orvos: részletesen leírja, mi történik, miután beadják a vakcinát

Forrás: AFP -
vakcina blog beszámoló koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Óriási népszerűségnek örvend a neten Dr. Lőrincz M. Ákos, a székesfehérvári kórház belgyógyásza, aki naplót ír covidos tapasztalatairól.

Dr. Lőrincz M. Ákos belgyógyászként dolgozik a Szent György Kórház kardiológia osztályán, jelenleg a járvány miatt az intenzív osztályon járul hozzá a fertőzöttek ellátásához. Január 1-jén kapta meg a koronavírus elleni vakcinát, azóta pedig naplót vezet arról, hogy érzi magát. A doki hétköznapi nyelven magyarázza el az oltás hatásait úgy, hogy az bárki számára érthető legyen.

Oltásnaplójával pár nap alatt óriási népszerűségre tett szert: több mint 13 ezren követik Facebook-oldalán.

Ákos szerint óriási felelősség van az orvosokon, akiknek mos az is dolga, hogy megfelelően tájékoztassák az embereket, így számára egyértelmű volt, hogy folytatja az oltási naplót.

"Semmiféle tünetem nincs, semmit sem vettem észre. Nem volt láz, semmi, csak egy napig fájt az oltás helye. Közben pedig csendben, a mélyben megindultak az immunológiai folyamatok, ami el fog vezetni a védettség kialakulásához, amiről részletesen is írok az Oltásom Története című bejegyzésekben a Facebookon, a Koronás Mesék című oldalamon. Ez egyébként tavasz óta létezik"

-nyilatkozta Lőrincz M. Ákos, aki azt is elmondta, két fia ihlette az oltásnaplót, amit felesége hatására töltött fel a netre.

A belgyógyász egyébként még nem esett át a koronavíruson, az oltást viszont már nagyon várta, mert mint mondja, ennek a helyzetnek csak az oltás tud véget vetni -írja a Ripost.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.