Megnövesztenéd a hajad? Ezekkel a módszerekkel extra gyorsan sikerülhet!

frizura haj szépségápolás magazin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Míg valakinek a tincsei extra gyorsan nőnek maguktól, mások évekig küzdenek azzal, hogy elérje a megfelelő hosszúságot a frizurájuk. Sőt, gyakran ez sosem történik meg, mivel egy ponton túl már nem nő a haj. Nos, csodák nincsenek, nem lesz egyik hétről a másikra 20 centivel hosszabb, de néhány természetes trükkel látványosan felgyorsíthatod a folyamatot.

Az ember haja átlagosan egy centit nő havonta. Ez nem is hangzik annyira rosszul, ám sajnos a gyakorlatban ez nem mindig így történik. Egyrészt ha a fejbőr vérellátása nem megfelelő, a hajhagymák sem tudnak úgy működni, ahogy kellene. Ám nem csak „ezen az oldalon" lehet probléma ugyanis még ha normális ütemben is nő a haj, a vége nagyon gyakran visszatörhet a környezeti hatások, különböző kezeléseknek és kencéknek köszönhetően.
Ugye így már érthető, hogy miért is olyan nehéz elérni az álomhosszúságot?
A problémát mindkét végén meg kell ragadni, és kezelni! Szerencsére ehhez elég néhány természetes praktikát bevetned!

Egy kis masszázs csodákat tesz.
Ehhez nem kell masszőrhöz járnod, vedd a kezedbe te az irányítást. Esténként illetve hajmosás közben masszírozd végig a fejedet ezzel serkentve a vérellátást és a hajhagymákat. Haladj a homlokodtól a tarkód felé, óvatosan nyomkodd és masszírozd a fejedet, de ügyelj arra, hogy az ujjbegyeidet használd, ne a körmöd, mert felsértheted a bőrt.

Masszírozd végig a fejedet ezzel serkentve a vérellátást és a hajhagymákat Forrás: Shutterstock

Nem mindegy, hogyan mosod.
Az egészséges fejbőrhöz elengedhetetlen, hogy kímélő sampont és balzsamot használj, olyat ami természetes összetevőkből készült, és nem irritálja azt, illetve megtartja a sav-bázis egyensúlyát. Sokan beleesnek abba a hibába is, hogy túl gyakran mosnak hajat, ez viszont árt a fejbőrnek. A samponok és balzsamok nagy része ugyanis lemossa a természetes olajokat és zsírokat, így a bőr kiszárad, ez pedig, hidd el, nem tesz jót a tincseidnek sem. Persze függ a hajad minőségétől és az életmódodtól is (pl. sport) de nagyjából a heti két hajmosás az ideális.

Olajat rá!
Ha létezik csodaszer a hajat illetően, akkor az csakis a ricinusolaj lehet. Már nagyanyáink is erre esküdtek, és valóban lenyűgöző hatása van. Ez a szer egyszerre serkenti a hajhagymákat és ápolja a tincsek végét. Az olajat így az egész hajhosszra vidd fel, és jól masszírozd bele a fejbőrbe, kicsit melegítsd át hajszárítóval. Ezután tekerd körbe folpackkal vagy ha van, húzz rá egy zuhanysapkát. Akár egész este is fennmaradhat, ha nem kényelmetlen, de 3-4 órát érdemes mindenképp rajtahagyni. Ezután alaposan öblítsd ki a hajadból. Ha heti két alkalommal hajmosás előtt ezt beveted, az eredmény látványos lesz!

Nem kell vágatni!
Sokan azt gondolják, ha gyakran vágatjuk a hajat, gyorsabban fog nőni. Ez sajnos nem igaz, hiszen a növekedés a hajhagymáktól indul. A vágással a töredezett hajvégektől szabadulunk meg, amire bizonyos időközönként természetesen szükség is van, de ha minden hónapban vágatunk belőle, akkor pont azt az egy centit tüntetjük el, ami megnőtt. Így tehát elég 3-4 havonta meglátogatni a fodrászt, érdemes kipróbálni a melegollós hajvágást, ami úgy zárja le a hajtincseket, hogy azok ne roncsolódjanak, így kevésbé fog utána töredezni.

Érdemes kipróbálni a melegollós hajvágást, ami úgy zárja le a hajtincseket, hogy azok ne roncsolódjanak Forrás: Shutterstock

Csak kíméletesen!
A hajvégek eltöredezése nagymértékben „köszönhető" annak, hogy túlságosan igénybe van véve a frizura a sok festéstől, formázástól. Ha úgy érzed, egy időre tudod mellőzni a színezést (különösen a szőkítés ártalmas) akkor érdemes kipróbálnod, mert sokkal egészségesebb fürtöket kapsz cserébe.

Ezenkívül ha rendszeresen hővel kezeled, vasalod, göndöríted a hajad, azt nagyon megsínylik a tincsek. Igyekezz ezeket csak különleges alkalmakra tartogatni. Vagy próbáld meg hő nélkül göndöríteni, erre is számtalan módszer létezik. Ha egyenesíteni szeretnéd inkább szárítsd ki hajkefével és hajszárítóval. Ám a legbiztosabb az, ha gyakorlatilag teljesen békén hagyod egy kis időre a fürtjeidet, és úgy viseled, ahogy azt a természet adta neked. Hidd el, meghálálja majd!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.