A Doktor Balaton főszereplője a sorozatban nemsokára apai örömök elé néz, az őt alakító színész, Mészáros András azonban még családalapítás előtt áll. 

A Doktor Balaton sztárja, Mészáros András élete bár még nem tartott, hogy édesapa legyen, sokszor eljátszik az apaság gondolatával. Jelenleg kiskutyájával, Momóval osztja meg az életét, de ha rátalál a szerelem, mindenképpen szeretne családot alapítani.

"Szeretnék majd jó apa lenni, de még nem tart ott az életem. Szeretném a szüleim jó dolgait továbbvinni a nevelésben, a negatív dolgokat pedig elhagyni vagy átalakítani" - nyilatkozta a Story magazinnak.

Andrásnak egy bátyja és egy nővére van, testvéreinek köszönhetően már öt kisgyerek is van a családban, ami kellő tapasztalatot adott neki az elmúlt években, amelyeket majd kamatoztatni tud édesapaként. 

Nagyon szereti a családját, az ő társaságukban tud igazán kikapcsolni.

"Észrevettem, hogy amikor a családommal, például a bátyámékkal vagyok, néha elszundikálok. Úrrá lesz rajtam egy békés elégedettség, jön a csecsemőreflex – meleg van, biztonság van, béke van –, kisimulnak az idegeim. Kiereszt a hétköznapok feszültsége, a rohangálás idege, és elszundítok" - mesélte a színész.