Idegesít, hogy horkol a párod? Szüntesd meg a problémát egy teniszlabdával

horkolás teniszlabda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nem tudsz elaludni a párod horkolása miatt? Versenyt futsz vele, hogy te aludj el előbb, különben esélyed sincs a pihenésre? Netán álmodból is felkelsz a zavaró hangokra? Nem vagy egyedül...

A megoldás egy teniszlabdában rejlik. Fogj egy teniszlabdát, és varrd hozzá a párod pizsamájának hátuljához. Ezzel egyszerűen kiküszöbölheted, hogy a hátán aludjon, így pedig jelentősen lecsökken a horkolás esélye.

"A horkolás súlyosbodik, ha a hátadon fekszel, mert ha a hátadon fekszel, nagyobb valószínűséggel nyílik ki a szád" - mondta a The Sunnak. De van ennek egy tudományosabb, élettani magyarázata is:

Ha a hátunkon alszunk, a nyelv és a puha szájpadlás ellazul, enged a gravitációnak, és rezgő hangot ad ki. Az állkapocs is ellazul, így az ajkak kinyílnak, és a szájüreg pedig felerősíti a hangot.

Képünk illusztráció. Forrás: https://www.kardiokozpont.hu/hireink/szivpanaszai-osszefugghetnek-a-horkolassal-es-az-alvaszavarral

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.