Életrajzi film készül Diana hercegné egyik karácsonyáról, mely során eldöntötte, hogy elhagyja férjét, Károly herceget. A „Spencer" című filmben Kristen Stewart alakítja Lady Dianat.

A királyi család egyik szakértője szerint, aki még személyesen ismerte a 22 évvel ezelőtt elhunyt hercegnét, a film nem fog tetszeni II. Erzsébetéknek.

Nem fog nekik tetszeni, de számíthattak volna rá. Ez az igazság

 – nyilatkozta Robert Jobson a USWeekly-nek.

Az újságíró biztos abban, hogy hatalmas a nyomás a film készítőin, hisz Diana egy ikonikus történelmi személy és nagyon fontos, hogy minden élethű legyen. A legfontosabb azonban az, hogy Kristin Stewart mennyire tudja hitelesen alakítani Diana szerepét. A színésznő nagyon fiatal volt még, amikor a hercegné elhunyt, így kevés a személyes tapasztalata.

Kristen Stewart fiatal volt még, amikor Diana elhunytForrás: Getty Images for Chanel/2018 Getty Images/Tristan Fewings

Ami a róla készült fényképeket illeti, szerintem nagyon hasonlít Diana fényképére. Szerintem a legfontosabb az ábrázolás hitelessége. Meglátjuk, hogy alakul, de úgy gondolom, jó a forgatókönyv, bár lehet, hogy nem feltétlenül történt minden úgy, ahogy mondják" – nyilatkozta Jobson.

Diana halála után is egy meghatározó személyiség. Rengeteg történet kering róla és mindegyik azt bizonyítja,mennyire kivételes és csodálatos ember volt Harry és Vilmos édesanyja.