Ez történik a testeddel, ha közvetlenül lefekvés előtt eszel

Forrás: Dreamstime -
diéta kutatás elalvás előtt evés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Sokan képtelenek megállni és közvetlen lefekvés előtt is bekapnak néhány falatot. Most kiderül, hogy ez milyen következményekkel is jár valójában.

Akik szigorú diétát követ az tudja, hogy este hat után már nem ajánlatos enni. De mi történik akkor, ha ezt nem sikerül betartani és még közvetlen lefekvés előtt is kinyitjuk a hűtő ajtaját?

Ennek jártak utána az Okayama Egyetem kutatói, akik arra voltak kíváncsiak, befolyásolja-e a vér glükózszintjét az elalvás előtti étkezés. Ugyanis, ha ez a szint megemelkedik, az nemcsak elhízáshoz, hanem cukor- és szívbetegséghez is vezethet - írja a Ripost.

A kép illusztráci Forrás: Shutterstock

A kutatásban 1573 egészséges, középkorú személy vett részt, akiknek az étkezési szokásaikat, az életstílusukat, fizikai aktivitásukat figyelték meg, illetve azt, hogy élnek-e bármilyen káros szenvedéllyel.

A vizsgálat során kiderült, hogy az elalvás előtti étkezés alig befolyásolja a vércukorszintet. Persze, ehhez azt hozzá kell tenni, hogy a japánok eleve egészséges étrendet követnek, sok zöldséggel, hallal.

"Lehet elalvás előtt enni, de nagyon nem mindegy, hogy mit"

- jelentették ki.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.