Angela Levin királyi szakértő szerint Vilmos herceget felesége, Kate Middleton mentette meg és azt is állítja, hogy Katalin hercegné egész élete arról szól, hogy boldoggá tegye a herceget. 

Vilmos herceget nagyon megviselte édesanyja, Diana hercegné korai halála. Angela Levin, a Harry: Beszélgetések a herceggel című könyv szerzője a True Royalty TV-nek elmondta, hogy Katalin hercegné kulcsszerepet játszott abban, hogy Vilmos herceg megtalálja helyét a királyi családban és hogy a szívéhez közel álló kampányokon tudjon dolgozni - írja a Daily Star.

"Azt hiszem, hogy Kate megmentette Vilmost. Nagyon nehéz lehetett neki egy diszfunkcionális családban felnőni és ilyen fiatalon elveszíteni az édesanyját. Nem volt egyszerű egy hosszútávú erős párkapcsolatot kialakítania és Kate ebben végig támogatta" - nyilatkozta a szakértő.

Vilmos herceg Kate MiddletonForrás: Getty Images/2017 Getty Images/Pascal Le Segretain

Kate és Vilmos herceg a St. Andrew's egyetemen találkoztak 2001-ben és 2002-ben költöztek össze. 2004-ben lett nyilvános a kapcsolatuk, amikor egy sítúrán kapták őket lencsevégre. Végül 2011-ben házasodtak össze. Bár napvilágra láttak olyan elméletek is, hogy házasságuk csak egy előre elrendezett manipulációsorozat volt.

Angela Levin viszont máshogy vélekedik, szerint Katalin hercegné és Vilmos herceg nagyszerű páros:

Azt gondolom, hogy Kate egész élete arról szól, hogy boldoggá tegye férjét. Szerintem megtalálta, mi az, amiben Vilmos igazán fontosnak és értékesnek érzi magát"