Íme, 4 szuper hatásos otthoni hámlasztó pakolás

Forrás: Shutterstock -
hámlasztás pakolás egészség szépség arcápolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahhoz, hogy bőrünk puha, friss és selymes legyen, meg kell szabadítani az elhalt hámsejtektől. Bár az üzletekben, drogériákban rengeteg készítményt árulnak erre a célra, mi most olyan hámlasztó pakolásokat mutatunk nektek, amiket otthon is könnyedén elkészíthettek.

Ha otthon vagy az arcápolás világában, biztosan hallottál már a savas hámlasztásról, ami kíméletesen szabadít meg az elhalt hámsejtektől. A kávézacc, és egyéb, bőrt irritáló szemcsés anyagok már ritkán fordulnak elő a peelingekben, ezeket durvaságuk miatt inkább testradírokba rejtik, így joggal merül fel a kérdés, mégis miből lehet kíméletes, mégis hatásos hámlasztó pakolást készíteni?

Bármelyik természetes alapanyagú hámlasztó pakolást választod, tudnod kell, hogy egyik sem a legkíméletesebb a bőrhöz, de annál látványosabb eredményt hoz. Mielőtt neki állsz a hámlasztásnak, alaposan tisztítsd meg a bőröd, és az esetleges arcpír miatt hámlassz olyan időpontban, amikor nem nagyon kell emberek közé menned.

1. Citromos-mézes szalicilsavas pakolás


Azoknak, akik rendszeresen küzdenek a pattanásokkal és mitesszerekkel, a legjobb választás a szalicilsavas hámlasztás. Bár ez elsőre félelmetesen hangozhat, nem kell megijedni tőle. Az aszpirinben található szalicilsav sok pattanásra használt szerben megtalálható, ugyanis gyulladáscsökkentő hatása van. A szalicilsavval végzett hámlasztás BHA, azaz a bőr belső rétegeit is eléri.

Az aszpirines archámlasztó pakoláshoz szükségünk lesz 2 Aszpirin tablettáral, egy kanál citromlére, és egy kanál mézre. Törd össze az aszpirint, oldd fel a citromlében, add hozzá a mézet, és ha kész a kenhető állagú pakolás, vidd fel az arcbőrödre. Hagyd legalább tizenöt percig hatni, majd mosd le. Ha nagyon érzékeny a bőröd, használj kevesebb citromlét, elkerülve ezzel a kellemetlen, csípő érzést.

Citromos-mézes szalicilsavas pakolás Forrás: Shutterstock

2. Kivis-avokádós pakolás


Ha már az érzékeny bőrt emlegettük az imént, fontos néhány szót ejteni róla. Az érzékeny bőrt csak nagyon óvatosan szabad hámlasztani, ehhez tökéletes lehet az avokádó, ami zsírossága miatt védi a bőrt, és tele van vitaminokkal. Ha tehát neked is ilyen a bőröd, érdemes citromlé helyett kivi levet, szalicilsav helyett pedig avokádót alkalmazni. Az AHA savak a bőr felszínén hatnak, ilyen a citromsav, a tejsav, és a gyümölcsök is ide sorolhatók.

Az érzékeny bőrre használható archámlasztó pakoláshoz szükséged lesz egy fél avokádóra és fél kivire. Turmixold össze, vidd fel az arcodra, hagyd húsz percig hatni, majd mosd le, és kend be az arcod nappali, vagy esti bőrápoló krémmel.

3. Almás-joghurtos pakolás


Szükséged lesz egy almára, és egy kis pohár natúr joghurtra. Reszeld le az almát, nyomkodd ki a levét, keverd össze a joghurttal, és bár délutáni finomságnak is tökéletes lenne, vattapamaccsal vidd fel az arcodra. Az alma savassága miatt lehetséges, hogy egy kicsit csípni fog, de ez normális. Ha letelt a 15 perc, alaposan mosd le, majd hidratáld a bőröd.

Almás-joghurtos pakolás Forrás: Shutterstock

4. Paradicsomos pakolás


Nem csak gyümölccsel, zöldséggel is tökéletesen hámlaszthatsz. A paradicsom azért jó, mert tele van vitaminokkal, és a benne található savak tökéletesen teszik a dolgukat. Akárcsak az almásnál, itt is élőflórás joghurttal lazíthatod a keveréket. Hámozz meg egy paradicsomot, pépesítsd, majd keverd össze a joghurttal. Vidd fel az arcodra, hagyd fent legalább tíz percig, és élvezd bőröd puhaságát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.