Súlyos betegségéről beszélt Selma Blair: így van most a színésznő

Forrás: WireImage/2019 Daniele Venturelli/Daniele Venturelli -
betegség Selma Blair sclerosis multiplex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Selma Blairt néhány éve diagnosztizálták sclerosis multiplex-el. A színésznő állapota rohamosan romlott, ám most végre újra hódolhat hobbijának, a lovaglásnak.

A színésznő tünetei 2018-ban jelentkeztek, kiderült, hogy sclerosis multiplexben szenved. A súlyos autoimmun betegség következtében Selma Blair alig tudott mozogni.

„Három éve a két legjobb barátom eljött megnézni engem a Siriano show-ban. A kifutón vonultam végig, ekkor vettem észre először, hogy a bal lábam zsibbad. Amikor kiléptem, nem éreztem a talajt, vagy hogy hová teszem a lábam. Az agyam próbálta kiszámítani, mi merre lehet, de kábultan sétáltam a kifutón" – írta a színésznő egy posztjában.

Selma Blair betegségéről vallott. Forrás: WireImage/2019 Daniele Venturelli/Daniele Venturelli

Az állapota gyorsan romlott, ma már csak bot segítségével tud járni. Átesett egy hosszú kemoterápián, amellyel gyakorlatilag újraindították az immunrendszerét. Ennek köszönhetően pedig újra tud hódolni kedvenc hobbijának, a lovaglásnak. Ez pedig hatalmas öröm a színésznőnek.

„Újra a startvonalon állok, még mindig. De nem tudom abbahagyni a mosolygást, amikor az istállóban vagyok, egyszerűen nem megy" – mesélte a Female First-nek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.