A 31 éves dániai nő, Eldina Jaganjac büszkén vállalja, hogy nem érdekli, hogy összenő a szemöldöke és a bajuszát sem fogja leborotválni.

A fiatal nő egy kisvárosban nőtt fel, ahol mindenki igyekezett megfelelni a társadalmi elvárásoknak. Ahogy idősödött, csalódottá tette az a tény, hogy a nők sokkal több időt és pénzt költenek szőrtelenítésre, mint a férfiak. Ezért Eldina 2020 márciusában úgy döntött, hogy nem fog foglalkozni szemöldöke formázásával és a felső ajkai felett megjelenő szőrszálakat sem távolítja el. Nem érdekli, hogy néz ki és mit gondolnak róla mások - írja a The Sun.

Trend, Az ápolt nő az arcát is naponta borotválja?, borotválkozikForrás: Youtube

A lányt több inzultus is érte már emiatt és elmondása szerint a legtöbb férfi úgy néz összenőtt szemöldökére, mintha harmadik feje lenne. Ő viszont magabiztosabb, mint valaha, mert nem fél kilógni a tömegből. Eldina úgy gondolja, hogy az arcszőrzet áldás, mert segít kiszűrni azokat a férfiakat, akiket csak a külső érdekli.

Ha egy férfi nem borotválkozik, és nem szedi ki a szemöldökét, akkor senki sem veszi észre és nem kommentálja, nincs ebben semmi szokatlan. Mint sok más nő, én is megtanultam a szabályokat. Például régebben nem szívesen mentem utcára, ha nem volt rendben a szemöldököm vagy csak akkor mentem edzőterembe, ha le volt szőrtelenítva a lábam" - mesélt a fiatal nő. 

Most viszont úgy döntött, hogy inkább a feladataira és céljaira koncentrál, ahelyett, hogy állandóan a megjelenésével lenne elfoglalva, na meg azzal, mit gondolnak róla az emberek.

Eldináról a képeket itt tudod megnézni.