A tehetséges fiatal énekesnő Hien 2009-ben ismerte meg az ország, amkikor feltűnt a Megasztár színpadán. Azóta pedig hazánkon kívül a tengerentúlon próbál szerencsét. 

Hien évek óta az Egyesült Államokban él, ahol elvégezte az ország leghíresebb könnyűzenei egyetemét, majd New Yorkban talált otthonra. 

Jelenleg hátrányos helyzetű gyermekeket tanít egy általános iskolában és új albumán dolgozik. Nemrég pedig részt vett a Black Lives Matter tüntetéseken is - írja a Blikk.

Hien elárulta, mivel foglalkozik az Egyesült ÁllamokbanForrás: Instagram, Hien

"Próbálok a lehetőségeim szerint olyan mozgalmak mellé állni, amikről hiszem, hogy előre viszik a társadalmunkat. Bár a rasszizmus napi szinten jelen van a világban, a George Floydhoz hasonló történtek mindig újra szembesítenek azzal, mekkora is a probléma. A zenémmel igyekszem inspirálni a hallgatóimat arra, hogy szeressék magukat és fogadják el a "másságot'" - fogalmazta meg Hien.

A fiatal énekesnő számára ma már az a legfontosabb, hogy szabadon alkothasson.

"Ma már biztos, hogy nem hoznék olyan áldozatokat, ami a függetlenségemet befolyásolhatja, csak azért, hogy többször játsszák a dalaim, vagy nagyobb közönséghez eljussak.Nem szeretném például, hogy megmondják, milyen dalokat dolgozzak fel, milyen stílusban vagy témában írjak zenét" - magyarázta.