Hangosan nyüszítő medvebocsot mentettek meg Székelyföldön

Forrás: Susanne deDisse/Pixabay -
állatmentés medve Erdély
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magára hagyott, legyengült medvebocsot találtak a Vargyas-szorosban, a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat szentegyházi munkatársai. Az állatot magára hagyhatta az anyja, több napja nem kapott táplálékot.

Turistaösvényen találtak rá egy hangosan nyüszítő kis medvére a Hargita Megyei Hegyi- és Barlangimentő Közszolgálat szentegyházi munkatársai. Az állat nem volt agresszív, azonban attól tartottak, hogy hangos vonyítása odavonzhat más vadakat is ezért a vadőrök segítségét kérték, így került a Szentegyházára a bocs.

A fotó illusztráció. Forrás: Susanne deDisse/Pixabay

A kéthónapos hím állat dehidratált állapotban volt, 3-4 napja nem kaphatott táplálékot. Csupán a szeme alatt találtak egy kis sérülést, amúgy egészséges.

Nem tudni, hogy az anyja miért hagyta magára, valószínűleg megsérülhetett.
A medvebocsot Béla névre keresztelték, és hamarosana a balánbányai visszavadító központba egy hasonló korú Gombús nevű bocs mellé kerül – írta Székelyhon.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.