Az illóolajok számtalan betegség leküzdésében a segítségünkre lehetnek, a pH csökkentett olajok pedig akár a tüdőnk védelmében is alkalmazhatóak, hiszen a covid19 vírusnak szervezetünk saját enzimjeire van ahhoz szüksége, hogy kárt tehessen a tüdőben. Ezt segíthet kiküszöbölni a pH csökkentett illóolaj.

Citrusfélék, eukaliptusz, gerániumolaj és fahéjolaj: ezekkel az illóolajokkal tehetünk azért, hogy elkerüljük a betegségeket.

Léteznek illóolajok, amelyeket inhalálásra használnak, illetve párologtatóba tehetőek. Több száz olajat vizsgálva kiderült, hogy azok az olajok, amelyek PH csökkentésre alkalmasak a tüdőnyákban, jó hatással vannak a vírus betegségekre.

-mondta Dr. Baráth Gábor.

"Arról van szó, hogy amikor a vírus lejut a tüdőnyálkahártyához, ott a vírusnak szüksége van ahhoz, hogy bejuttassa az RNS-ét a sejtünkbe. Ehhez a mi enzimünket használja, és ezt az enzimet gyengíti, ha savas környezetet biztosítunk a tüdőbe"

-magyarázta az ügyvezető, aki szerint az olajakat nem csak akkor érdemes használni, amikor nagyon beteg, de megelőzés céljából is.