Pánikot váltott ki egy ismeretlen autó, mely megsértette a The Goring Hotel körüli biztonságos zónát, ahol Kate Middleton épp esküvőjére készült Vilmos herceggel.

Kate Middleton a méregdrága The Goring Hotelben szállt meg húgával, Pippával és édesanyjával a 2011. április 29-i nagy nap előtti este. Az ITV "A nap, melyen Vilmos és Katalin megházasodott" című új dokumentumfilmjében Bob Broadhurst, a rendőrség parancsnoka idézte fel azt a félelmetes pillanatot, amikor a tisztek találtak egy autót, amely megsértette a hotel körül levő biztonságos zónát és a szálloda előtt parkolt - írja a Daily Star.

Kate Middleton Katalin hercegné esküvőForrás: Getty Images

 A csapatnak mindössze 20 perce volt a fenyegetés megszüntetésére, mire Kate elindult a Westminster-apátság felé.

Nem tudom, hogyan történt, és nem is igazán akarom tudni, hogyan történt. De valaki autóval átjutott a biztonságos zónán, közel hajtott a The Goring Hotelhez, kiszállt a kocsiból és csatlakozott a tömeghez"

- idézte fel a rendőrség parancsnoka az emlékeket.

Szerencsére az autóban nem találtak bombát, így minden az eredeti terv szerint haladt. Katalinnak fogalma sem volt a pánikhelyzetről, amikor édesapjával, Mike Middletonnal időben távozott a szállodából, és a Westminster apátság felé tartott az ünnepségre.

Bob Broadhurst azt is elmondta, hogy a jármű tulajdonosát sokkolta, amikor visszatért és kiderült, hogy autójának már nincsenek ablakai és ajtajai, viszont borsos parkolási bírságot sóztak a nyakába.