Hat testvére életét mentette ki a tűzből a 19 éves Máté

Forrás: pixabay.com -
család tűz életmentő testvérek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A 19 éves Máténak köszönhető, hogy hat testvére épségben megúszta a tűzet, ami az emeleti hálószobában ütött ki a családi házban Kistelken. 

Máté szerda kora reggel arra ébredt, hogy erős füstszagot érzett, azonnal kikelt az ágyból, hogy utánajárjon, mi lehet a baj. Az emeleten benyitott a szülei hálószobájába, ahol égtek a bútorok. Megfogta a szobában fekvő 9 éves öccsét és kirohant vele a szobából. Körülnézett, hogy van-e még valaki az emeleten, miután nem talált senki, leszaladt öccsével a kezében a fölszintre.

"Tűz van, tűz van"

- kiabálta.

A hangjától többen felébredtek, akik Máté ikertestvérének, Andinak a segítségével kiszaladtak az udvarra. Szerencsére senkinek nem esett baja.

"Bárki megtette volna a helyemben. Nem is gondolkodtam, hiszen arra nem volt idő. Megnéztem a tűz színét, ugyanis néhány hónapig részt vettem egy önkéntes tűzoltói képzésen, és megtanultam, hogy amíg a lángok kékek, addig én is tudok oltani"

- mesélte a Borsnak Máté.

A kép illusztráció Forrás: Shutterstock

A segítség 4 percen belül megérkezett és a tűzoltók eloltották a tüzet.

Máté örökbefogadó anyja, Csankiné Pigniczki Erzsébet nagyon büszke fiára.

"A férjemmel minden reggel hajnalban kelünk. Ő már elment dolgozni, amikor a nyári konyhában kávét főztem. Természetesen Máté kiabálását én is meghallottam. Amikor megnyugodhattam, hogy mindenki biztonságban van, felmentem az emeletre. Hallottam a bútorok ropogását. Láttam, amint mállik a vakolat, és olvad a szúnyogháló. Szörnyű volt" - mondta az anya.

"Az elhunyt édesanyám szenvedélyes festő volt. A ház falát az ő képei díszítették. Az egyik teljesen a lángok martalékává vált, a többit a füst tette tönkre. Még nem tudjuk, sikerül-e valamelyiket megmenteni" - magyarázta Erzsébet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.