Fáradtnak és levertnek érzed magad? Itt az ideje egy kis méregtelenítésnek

levertség méregtelenítés tavaszi fáradtság magazin tisztulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Amikor a méregtelenítésre gondolunk, sokaknak a léböjtkúrák és a koplaló diéták jutnak az eszébe, pedig van ennél sokkal természetesebb módja annak, hogy újra egyensúlyba hozzuk a szervezetünket és energiától duzzadva győzzük le a napi stresszt fáradtságot és az elénk gördülő akadályokat.

Ebben az időszakban rengetegen küzdenek a tavaszi fáradtsággal, ilyenkor állandóan fáradtnak, levertnek érezzük magunkat és semmivel nem tudjuk megemelni az energiaszintünket. Van azonban néhány természetes módja annak, hogy túllendüljünk a diszkomfortos közérzetből és újult erővel éljük tovább a mindennapjainkat.

Mossuk át folyadékkal a testünket

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, milyen fontos a szervezet számára a folyadék, amely segít megszabadulni a salakanyagoktól. Ha méregteleníteni szeretnénk a testünket, a legfontosabb, hogy igyunk minél több vizet, ami felszámolja a lerakódásokat. A vizet nem helyettesíthetjük cukros üdítőkkel, ízesített teákkal. Legalább 3 liter szénsavmentes vizet igyunk meg naponta.

Kávé helyett zöld tea

Ha valóban meg szeretnénk szabadulni a méreganyagoktól, akkor bármennyire nehéz is, muszáj lemondanunk a kávéról. Ami, ha önmagában nem is méreg, rengeteg vizet elvon a szervezettől, lerakódásokat okoz a kötőszövetekben, ami kellemetlen gödröcskék formájában mutatkozik meg a comb hátsó részén. Kávé helyett érdemes zöldteát fogyasztanunk, ami ugyanolyan élénkítő hatással van a szervezetre, csak jóval egészségesebb.

Kávé helyett érdemes zöldteát fogyasztanunk Forrás: Shutterstock

Kevesebb fehér cukor

Nehéz, de nagyon fontos lépése a méregtelenítésnek a cukrok elhagyása. Már azzal nagyon sokat tehetünk az egészségünkért, ha nem fogyasztunk feldolgozott élelmiszereket, süteményeket. Természetesen idetartoznak a cukrozott üdítőitalok is. A cukor elhagyásával segítünk a hasnak, a beleknek, hogy hatékonyabban végezhessék a munkájukat. Ennek köszönhetően felpörög az anyagcserénk és tisztul a szervezetünk.

Több zöldség és gyümölcsfogyasztás

A zöldségek és a gyümölcsök között van néhány, amelyek nagymértékben segítik a szervezet méregtelenítését. A gyömbér és a citrom remek méregtelenítők, emésztésserkentő, keringésfokozó hatással is bírnak. A mangó és a narancs, amellett, hogy remek C-vitamin források, rosttartalmuknak köszönhetően segítik az emésztést. A borsmenta egy természetes étvágycsökkentő, baktériumölő, elpusztítja az ételekben található gombákat, emellett pedig növeli a teltségérzetet. A petrezselyem sem maradhat ki a listából, hiszen vizelethajtó hatása van, sőt, segít a méreganyagok vizeletbeli kiválasztásában is.

A gyömbér és citrom remek méregtelenítők, emésztésserkentő, keringésfokozó hatással is bírnak Forrás: Shutterstock

Mozgás, izzasztás

A salakanyagok hatékonyabban tudnak távozni, ha napi szinten átmozgatjuk a testünket. Legyen szó futásról, kocogásról, egy laza sétáról, a lényeg, hogy napi fél-1 órát mozogjunk, kicsit izzasszuk meg magunkat. Az izzadásnak egy másik hatékony módja a szaunázás, ami felgyorsítja a méregtelenítési folyamatokat. Szaunázás után fontos, a bőséges folyadékbevitel, hogy a lerakódások a vesén át távozni tudjanak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.