II. Erzsébet királynő nemrég vesztette el férfjét, Fülöp herceget 74 év házasság után. Az uralkodó most úgy döntött, egy időre elvonul, hogy egyedül, mindentől távol gyászolhasson.

Matthew Dennison, az egyik királyi életrajzíró azt állítja, hogy a királynő mindhárom közeli bizalmasa meghalt, így az uralkodó sosem volt ennyire magányos, mint napjainkban. Az író szerint a királynő édesanyjához, az anyakirálynőhöz, nővéréhez, néhai Margit hercegnőhöz és férjéhez, Fülöp herceghez állt a legközelebb, sokkal közelebb, mint bármely gyermekéhez vagy barátjához - írja a Daily Star.

A képen VI. György király, Erzsébet anyakirályné, II. Erzsébet királynő és Margit hercegnő láthatóForrás: Photo12/Photo12/Ann Ronan Picture Library/Ann Ronan Picture Library

Az anyakirálynő 2002-ben hunyt el 101 éves korában, Margit hercegnő 71 éves korában hunyt el 2002-ben, míg Fülöp herceg alig hetekre volt 100. születésnapjától, amikor áprilisban meghalt. 

"Fülöp herceg elvesztésével az uralkodó vitathatatlanul magányosabb, mint hosszú élete során bármikor"

- állítja az életrajzíró, aki szerint ugyanakkor II. Erzséber ereje és rugalmassága alkalmassá teszi őt erre a magányos szerepre is.