Dr. Kerezsiné Tomasovszky Katalin és Pécsi Ildikó barátsága gyerekkoruktól egészen a színésznő haláláig tartott.

"Tíz éves korunktól jártunk egy iskolába, akkor költöztek Ildikó szülei Nyíregyházára, de az igazi barátságunk gimnáziumban kezdődött és hatvanöt éven keresztül jóban-rosszban kitartott, életünk minden kisebb és nagyobb eseményéről, az első és sokadik szerelmektől kezdve egy csinos tűsarkú cipőig, mindenről beszámoltunk egymásnak" 

– kezdte a Blikknek  Katalin.

A barátnők 65 éves barátságuk során sok levelet küldtek egymásnak, amiket mindketten eltettek az utókor számára.

"Gyönyörű, sikeres, de magánéleti válságoktól nem mentes életet engedett el. A párja volt az örök támasz, miatta még túltette magát a balesetén, de megtörte, hogy többé nem tud színpadra állni. Ketten feldolgozták a családi viszályt is, de Ildikót egyedül már semmi nem tarthatta itt. Nagyon készültem a temetésére, hiszen 65 év emléke kötött minket össze, de a pandémia miatt nem mehettem, így a búcsúlevelemet tette a sírjába, hamvai mellé a fogadott fia"

– mondta Pécsi Ildikó barátnője, aki nagyon nehezen fogadja el, hogy a színésznő elhunyt.

"Az eszem tudja, hogy az élet véget ér, de a lelkem nehezen engedelmeskedik. Gondolataimban, a szívemben mindég itt maradsz. Én is hívő vagyok, még találkozunk! Boldog nyugalmat és örök emléket! Bánatos barátnéd, Kati"– írta sorait Pécsi halála után Katalin.

Forrás: TV2