"Már nem sírom el mindennap magam": megszólalt a lezuhant siklóernyős nővére

Forrás: Thinkstock -
siklóernyős baleset gyász baleset siklóernyős
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Csaknem egy éve történt, hogy egy 20 méter magas fán ragadt fenn, majd a mélybe zuhant egy siklóernyős Vértesszőlős közelében.

A család azóta sem tudta feldolgozni az értelmetlen tragédiát, az édesapa két padot is készített már fia emlékére. Oroszi Zsolt imádta a családját, a barátnőjét, ugyanakkor rajongott a repülésért, barlangászni, búvárkodni járt, focizott, kajakozott, hegyet mászott Ő az a tipikus ember volt, aki igyekezett mindenben meglátni a jót, mindenből kihozni a legjobbat.

siklóernyőzés Forrás: Thinkstock

Azon a végzetes napon se esett kétségbe, egy fa ágán ülve várta a mentőosztagot, azonban pont ez okozta a szerencsétlenséget. A mentőhelikopter akkora szelet kavart, hogy a fa kettétört Zsolt alatt és nagyjából 15-20 métert zuhant a mélybe. A férfi intenzív osztályra került, de hiába küzdöttek az életéért, egy hónap után elhunyt.

- nyilatkozta a Blikknek Zsolti nővére, Angéla, aki szerint ez a tragédia egy kis türelemmel elkerülhető lett volna.

Az ügyben a mai napig nincs még gyanúsított, bár halált okozó, foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt elindult már az eljárás. Május 28-án lejárt a szakértői vélemények elkészítésének határideje, így a család és jogi képviselőjük bízik abban, hogy a gyanúsítás közlését követően vádat emelnek a tragédia felelőse ellen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.