Így éld túl ezt a pusztító kánikulát a lakásban - Tippek

Forrás: Shutterstock -
tippek otthon kánikula Nyár lakás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Pár hete ugyan kora őszi idő volt ám mostanra beköszöntött az igazi forró nyári meleg. A hirtelen jött kánikulát nem mindenki vízpart mellett próbálja átvészelni. Azoknak sem kell azonban szenvedni a melegtől, akik a lakásban maradtak. Nekik hoztunk pár gyakorlati tippet!

Természetesen remek megoldás a légkondícionálás is, de nem mindenki otthona van klímával felszerelve. Most nekik hoztunk pár ötletet.

Így vészeld át a kánikulát otthon!

Árnyékolj!

A nap erősen tűz, ami nem csupán fényt, de forróságot is jelent, ami az ablakon keresztül még inkább felmelegíti az otthonodat. Amint elkezd az ablakodhoz érni a nap, sötétíts be!

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Szellőztess!

Még a kánikulai napokban is este valamelyest enyhül a forróság, ilyenkor érdemes alaposan átszellőztetni a lakást. Nappal azonban tartsd zárva az ablakokat, hiszen csak a meleg levegőt engednéd be.

Moss!

A benti teregetésnek eljött az ideje, ugyanis a ruhákból felszálló pára enyhíti a benti hőérzetedet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.