Bár Meghan és Harry fiának a hagyományok szerint automatikusan járna a hercegi cím, Károly nem akarja hagyni, hogy megkapja. 

Meghan Markle és Harry herceg a királyi családból való kilépésükkel indították el a viszályt, amin nem segít az sem, hogy folyamatosan negatív színben tüntetik fel a családjukat. Az Oprah Winfrey-nek adott interjújukban sok titokról rántották le a leplet, habár azóta Meghan felszólította Harryt arra, hogy hagyjon fel a családja további becsmérlésével, ugyanis fél, hogy elveszik tőle a sussexi hercegné címet.

Károly hercegForrás: AFP/Manan Vatsyayana

Félelme beigazolódni látszik, habár egyelőre nem ők a kárvallottjai a viselkedésüknek, hanem a kisfiuk, Archie. Károly herceg ugyanis úgy döntött, hogy Archie-ból nem lehet herceg, vagyis nem kapja meg ezt a címet. A hagyományok szerint ez automatikusan járna a kisfiúnak, de a herceg kész megváltoztatni az ezzel kapcsolatos szabályokat. A hivatalos indoklás szerint Károly limitálni, karcsúsítani szeretné a királyi család hivatalos tagjainak a számát, ezért van erre a lépésre szükség, ugyanakkor mindenki úgy véli, ez igazából egy üzenet Harrynek és Meghannak. "Megmondták Harrynek és Meghannak, hogy Archie sosem lesz herceg, akkor sem, ha Károly lesz a király" - mondta a Daily Mailnek egy informátor.