Akik szeretik a horrorfilmeket és imádják a rémtörténeteket, azok számára most igazi csemege következik. A félelem és borzongás elengedhetetlen kellékei a következő történeteknek, melyek hallatán már csak az okozna nagyobb rémületet, ha ellátogatnánk ezekre a különös és furcsa helyszínekre. A szörnyű rémtetteknek köszönhetően a misztikus hatások egyes legendák szerint még ma is érzékelhetőek.

Helltown - Pokolváros, a sátánisták és pszichiátriáról szökött betegek búvóhelye

Az első ilyen helyszín az Amerikai Egyesült Államokban található, Ohio északi részén. A kicsi, álmos város sehogy sem illik bele az amerikai kertvárosokról alkotott idilli képbe. A kisvárost körülölelő rejtélyekkel szőtt kép méltán képviseli Pokolváros, azaz Helltown nevet. Az itt épült üres házak helyén először nemzeti parkot létesítettek, de az ide hozott növények hamarosan életképtelenekké váltak. A terület aztán annyira kihalt lett, hogy a közelben élők világvégének nevezték el. Így vált a Helltown a sátánisták, és egyes legendák szerint a pszichiátriáról szökött betegek búvóhelyévé. Véletlen vagy se? A parkból kivezető út bizony egyenesen a temetőbe vezet. A környéken élők szerint a park területén lévő erdei házakban működik egy szekta, amelynek a környéken történő bűncselekményeket is tulajdonítják. Arról, hogy ez a szekta valóban létezik-e, senki sem tudja biztosan.

Helltown a sátánisták, és egyes legendák szerint a pszichiátriáról szökött betegek búvóhelyeForrás: Shutterstock

Vajon mi történhetett a mesebeli épület színfalai mögött?

A Trans-Allegheny elmegyógyintézet Nyugat Virginiában, Veston városában található. Az impozáns épületet parkok és terek veszik körül. Kívülről nem lehet sejteni, vajon mi történhetett a színfalak mögött az 1902-ben épült intézményben, amely 1994-ig működött, és fogadta a betegeket. A megépülésének célja, hogy segítsen a rászorulóknak, akik valamilyen értelmi fogyatékossággal küzdöttek. Kezdetben az intézmény kis létszámmal indult, majd folyamatosan egyre több páciens érkezett. A hely furcsa és kegyetlen terápiáiról volt híres, lobotómiával, az agy külső részének kimetszésével, valamint elektrosokkal próbálták meg a pácienseket kezelni.

Trans-Allegheny elmegyógyintézet Nyugat Virginiában, Veston városában találhatóForrás: AFP/Eva Hambach

Az intézmény falain belül más brutális beavatkozások is történtek egy orvos sarlatán keze alatt, és sokan ezekbe a kezelésekbe belehaltak. A legenda szerint ezeknek az embereknek szelleme az épület falain belül maradt, és továbbra is ott bolyonganak megnyugvást keresve.

Az intézmény falain belül brutális beavatkozásokat végeztek egy orvos sarlatán keze alattForrás: AFP/Eva Hambach

Elhagyatott bányaváros Chilében

Chile egyik leggyorsabban fejlődő bányavárosa az 1872-ben alapított La Noria. A környéken salétromot bányásztak, melyre nagy volt a kereslet, mivel robbanóanyagok, lőpor és rakéták hajtóanyagához használják. A város azonban a visszaeső kereslet miatt hanyatlani kezdett, majd 1960-tól kezdődően kísérletvárosként tartják számon, amely ennek ellenére mágnesként vonzza az ideérkező turistákat. Úgy tartják, hogy a bányatulajdonosok teljesen kizsákmányolták az itt élőket, akik szinte rabszolgasorsban sínylődtek. A város temetőit sírrablók fosztották ki, emiatt a sírok nyitottak. A helyiek túlvilági helynek tartják, így a közeli Iquique lakói meg sem merik közelíteni.

A város temetőit sírrablók fosztották ki, emiatt a sírok nyitottakForrás: Shutterstock