Diana hercegné idén ünnepelné 60. születésnapját, tiszteletére szobrot avatnak, valamint egy új dokumentumfilm is készült az életéről. Ennek kapcsán egyre több szó esik Diana haláláról, most azt idézte fel egy cikk, mik is voltak a hercegné utolsó szavai. 

Diana húsz évvel ezelőtt, 1997. augusztus 31-én, hajnali négy órakor halt meg a párizsi Pitié-Salpêtrière kórházban, súlyos belső vérzés miatt. 

Diana még eszméleténél volt, amikor Gourmelon tűzoltó parancsnok a kollégáival együtt kiérkezett a baleset helyszínére. A hercegnére az autó hátsó ülésénél, a padlón találtak rá. A tűzoltó elmondása szerint első ránézésre úgy tűnt, hogy nincsenek súlyos sérülései. Úgy látta, hogy a válla kicsit megsérült, de vér nem volt sehol. A tűzoltó fogta Diana kezét és próbálta nyugtatgatni - írja a Daily Mail.

Diana hercegnéForrás: Getty Images/1983 Anwar Hussein/Anwar Hussein

Diana ekkor kérdezte meg tőle, hogy „Uramisten, mi történt". Kollégája, Philippe Boyer egy nyakmerevítő gallért adott rá és friss légzőmaszkkal lélegeztették. Légzése normális volt, pulzusa finom és elég erős. Abban reménykedtek, hogy túléli a balesetet.

Majd rögtön azután, hogy kiemelték a roncsok közül, a hercegné vérnyomása drasztikusan csökkenni kezdett, ami belső vérzésre utalt. Azonnal kórházba szállították, több óráig küzdöttek az életéért, de megmenteni már nem tudták. 

Az új dokumentumfilmből az is kiderül, hogy Richard Kay újságíró volt az utolsó az életében, akit Diana felhívott. Szeretett volna új életet kezdeni és látni a fiait.