Elege lett II. Erzsébet brit királynőnek - ezzel büntetné Harry herceget

Forrás: AFP/Ian McIlgorm -
büntetés botrány Harry herceg II. Erzsébet
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan mi is beszámoltunk róla, nemrég bombaként robbant a hír, hogy Harry herceg önéletrajzi könyvet ír, amiben eddigi életéről, - többek között a királyi családról is - fog mesélni. Rokonságát hidegzuhanyként érte a bejelentés és már előre rettegnek attól, milyen hatása lesz a könyvnek a monarchiára.

Harry nem figyelmeztette Károly herceget, miszerint egy Megxit memoárt készül írni, ami jövő évben kerül a polcokra. A 36 éves herceg közel egy éve dolgozik titokban a királyi családban eltöltött életéről szóló könyvön, amit azóta eladott a Penguin Random House-nak. Harry a Pulitzer-díjas szellemíró, J. R. Moehringer segítségével írja a könyvet, aminek első, jelenleg cím nélküli tervezete állítólag már majdnem teljesen kész van.

II. Erzsébetet annyira megbántotta a könyv megjelenésének híre, hogy akár az is előfordulhat, hogy többet nem akar majd az unokájával, Harryvel találkozni.

A könyv mellett annak kiadási időpontja is felháborította a családot, hiszen

a kötet épp abban az évben jelenik meg, amikor II. Erzsébet királynő uralkodásának 70. évfordulójához érkezik. Ezt 2022 júliusában egy négynapos hosszú hétvégével ünneplik majd a britek.

Elege lett II. Erzsébet brit királynőnek - ezzel büntetné Harry herceget Forrás: AFP/Ian McIlgorm

Félő, hogy az ünneplést beárnyékolja majd Harry könyve, aki minden bizonnyal az eddigieknél is botrányosabb dolgokról rántja majd le a leplet.

A királyi család bennfentese elmondta, hogy a királynő ugyan próbált békejobbot nyújtani kisebbik unokájának és Meghan Marklenek azzal, hogy felkérte őket, az ünnepély során csatlakozzanak hozzá és a királyi család többi tagjához a Buckingham-palota erkélyén, ám félő, hogy ezek után visszavonja a meghívást - írja a Daily Mail.

"Annak ellenére, hogy a dolgok nagyon elfajultak az utóbbi időkben, ez egy aprócska reménysugár volt arra nézve, hogy talán megmenthető még a családi béke. Őfelsége minden erejével azon volt, hogy megmentse a kapcsolatot az unokájával, de a könyv híre minden eddiginél nagyobb pofon volt a számára, ez lehet az utolsó csepp a pohárban. Már az is kérdéses, hogy Harryt ezek után valaha látni fogjuk-e a családja körében, mert az emberek azt gyanítják, a memoár lesz a történet vége."

- magyarázta az informátor.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.