Bűnbanda felszámolásában segített Lajcsi: úgy buktatta le a korrupt ügyvédet, mint a filmekben szokás

Fotó: Csudai Sándor - Origo -
felszámolás ügyvéd Lagzi Lajcsi korrupció bűnbanda
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Galambos Lajostól 200 milliót kértek a börtön elkerülése végett, de a zenész nem fogadta el a csalók ajánlatát.

Galambos Lajcsi közműlopási és vesztegetési ügye évek óta húzódik, de nemrégiben megint elhalasztották a tárgyalást.

Egy ügyvéd és egy vállalkozó 200 millió forintot akart kicsalni Galambos Lajostól, aki filmbe illő módon segített lebuktatni a bűnbandát. Befolyással való üzérkedés gyanúja miatt kedden vette őrizetbe az érintett személyeket a Központi Nyomozó Főügyészség.

Azzal gyanúsítják őket, hogy 2021. júniusában személyes találkozót kezdeményeztek egy büntetőeljárás hatálya alatt álló zenésszel, akinek felajánlották a segítségüket.

A vállalkozó azt ígérte, hogy 200 millió forint kifizetése ellenében biztosítja, hogy a Galambos Lajos és felesége ellen folyamatban lévő büntetőügy, letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabása nélkül érjen véget.

A vállalkozó a legfőbb ügyészre hivatkozott, aki majd az ügyet elintézheti.

Galambos Lajcsi bedrótozva buktatta le a korrupt ügyvédet. Life TV

A trombitaművész, annak ellenére, hogy hét éve érintett közműlopás miatti eljárásban, nem fogadta el a csalók ajánlatát, hanem a hatóságokhoz fordult. A zsarolás miatt három személyt tartóztattak le és hallgattak ki.

Az esetről először dr. Fröhlich Krisztián, Galambos Lajos ügyvédje nyilatkozott a Borsnak:

„Valóban ügyfelem a sértettje ennek a bűncselekménynek. A társaság megkereste őt azzal, hogy szoros kapcsolatban állnak a legfőbb ügyésszel és több magas rangú bíróval is, és 200 milliót kértek annak érdekében, hogy „elrendezzék" a folyamatban lévő ügyét. Azt ígérték, hogy felmentő, vagy nagyon enyhe ítéletet intéznek ezért az összegért, de Galambos Lajos tudta, mit kell tennie. Értesítette a hatóságokat, és mindvégig tevékenyen részt vett a nyomozásban és a banda lebuktatásában is."

A zenész áldozat pedig a következőképpen reagált az átéltekre:

„Részleteket nem árulhatok el a módszerekről amelyekkel végül kézre kerítették a bűnbandát, de annyit mondhatok, hogy sokkal izgalmasabb volt az egész, mint amit az ember a filmekben lát. Szó szerint minden eszközt bevetettek és persze nekem is segítenem kellett. Maradjunk annyiban, hogy bedrótoztak, és ez volt a legkevesebb. Örülök, hogy segíthettem a nyomozóhatóságok munkáját..."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.