Lemondás a trónról, megcsalás, vad bulik: ezek voltak a brit királyi család legnagyobb botrányai

Forrás: AFP -
Margit hercegnő királyi család Vilmos herceg szerelem trón magazin megcsalás Diana hercegnő VIII. Eduárd brit király botrány Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A média folyamatosan figyelemmel kíséri a brit királyi család életét, akik az évtizedek során mindig gondoskodtak arról, hogy legyen miről tudósítani. Bár folyamatosan a kamerák kereszttüzében állnak, bebizonyították, hogy ők is csak gyarló emberek, akik bizony nem élnek mindig példaértékű életet.

VIII. Eduárd király lemondott a trónról 1936-ban, hogy feleségül vehessen egy elvált amerikai nőt

VIII. Eduárd király lemondott a trónról, hogy feleségül vehesse Wallis Simpsont Forrás: AFP

Margit hercegnő, Erzsébet testvére egy nős férfiba szeretett bele

Margit szeretett édesapja halála után menekült a nála 16 évvel idősebb Peter Townsend karjaiba. Szenvedélyes szerelem szövődött közöttük, egy bökkenő volt csupán: a férfi nős volt. Románcukat sikerült sokáig titokban tartani, II. Erzsébet koronázásán azonban lebuktak, amikor Margit levett egy tollpihét szerelme egyenruhájáról. Hiába vált el közben Townsend, szerelmük nem teljesedhetett be, mivel az anglikán egyház és a kormány neki sem engedélyezte, hogy elvált férfihez menjen feleségül.Margit nem akart lemondani a királyi kiváltságokról, így inkább lemondott arról, hogy Townsend felesége legyen.

Margit Hercegnő egy nős férfiba szeretett bele, Peter Townsendbe Forrás: AFP

Diana hercegnő botrányos TV-interjút adott, amelyben megerősítette, hogy Károly herceg és Camilla között szeretői viszony van

Diana hercegnő botrányos TV-interjút adott Forrás: Northfoto/PA Wire/PA Images

Harry herceget náci jelmezben és meztelenül kapták lencsevégre

A fiatal Harry belevetette magát az éjszakai életbe és a vad bulizásba. 2005 januárjában a The Sun a címoldalon hozta le a fiatal hercegről készült fotót, amint egy náci karszalagot visel egy jelmezes buliban. A 20 éves herceg hamar bocsánatot kért, beismerte, hogy nem volt megfelelő a jelmezválasztás. 2012-ben újabb botrány következett, akkor meztelenül kapták lencsevégre a herceget Las Vegasban, egy privát partin.

Vilmos hercegről azt pletykálták, hogy viszonya volt Katalin hercegné barátnőjével

2019-ben azzal vádolták meg Cambridge hercegét, hogy viszonya van Rose Hanbury-vel, aki Katalin hercegné közeli barátnője. A herceg mindent tagadott, de felesége nyilván nem örült a szóbeszédnek. A dráma végül arra késztette a házaspárt, hogy őszintén beszéljenek kapcsolatukról. Végül a források szerint ez a kis botrány még közelebb hozta őket egymáshoz, továbbra is erős a kapcsolatuk és nagyon szeretik egymást.

Rose Hanbury Forrás: NORTHFOTO/PA Wire/PA Images/Victoria Jones

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.