Botrányos viszony a királyi családban - Sosem látott fotókon Eduárd király és szeretője

Forrás: AFP -
Wallis Simpson lemondás párkapcsolat brit királyi család szerelem trón viszony VIII. Eduárd brit király nyaralás Adriai-tenger
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
VIII. Eduárd brit király és későbbi felesége, Wallis Simpson 1936-ban tett adriai hajóútjának részletei a napokban kerültek a nyilvánosság elé.

Amikor 1936-ban Eduárd király édesapja halálát követően a trónra lépett, még senki nem gondolta, hogy a brit korona történetében az egyik legnagyobb botrány főszereplőjévé válik.

Eduárd ugyanis még trónörökösként viszonyt kezdett egy amerikai férjes asszonnyal, Wallis Simpsonnal, aki bár a trónra lépés előtt elvált férjétől, mégsem házasodhattak össze az anglikán egyház előírása miatt: a hölgy ugyanis nem volt arisztokrata származású, külföldi volt, és kétszeresen elvált is.

Wallis Simpson, a szerető és Eduárd király Forrás: AFP

Alkotmányos válság tört ki, Eduárd pedig lemondott a trónról a szerelem kedvéért. A napokban előkerültek azok a képek, amelyek Eduárd király és Wallis Simpson Adriai-tengeren tett hajóútját örökítették meg: a képekért kattints ide!

A pár, akinek nyaralásáról több mint 200 kép készült, ekkor még a tiltott viszonyukat élvezték: 1936-ban ugyanis Eduárd már király volt, Wallis pedig még házasságban állt második férjével.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.