VIII. Eduárd brit király és későbbi felesége, Wallis Simpson 1936-ban tett adriai hajóútjának részletei a napokban kerültek a nyilvánosság elé.

Amikor 1936-ban Eduárd király édesapja halálát követően a trónra lépett, még senki nem gondolta, hogy a brit korona történetében az egyik legnagyobb botrány főszereplőjévé válik.

Eduárd ugyanis még trónörökösként viszonyt kezdett egy amerikai férjes asszonnyal, Wallis Simpsonnal, aki bár a trónra lépés előtt elvált férjétől, mégsem házasodhattak össze az anglikán egyház előírása miatt: a hölgy ugyanis nem volt arisztokrata származású, külföldi volt, és kétszeresen elvált is.

Wallis Simpson, a szerető és Eduárd királyForrás: AFP

Alkotmányos válság tört ki, Eduárd pedig lemondott a trónról a szerelem kedvéért. A napokban előkerültek azok a képek, amelyek Eduárd király és Wallis Simpson Adriai-tengeren tett hajóútját örökítették meg: a képekért kattints ide!

A pár, akinek nyaralásáról több mint 200 kép készült, ekkor még a tiltott viszonyukat élvezték: 1936-ban ugyanis Eduárd már király volt, Wallis pedig még házasságban állt második férjével.