II. Erzsébet húga igazi cafka volt: rengeteg viszonya volt házasságán kívül

Forrás: AFP -
házasság cafka II. Erzsébet brit királynő viszony Margit snowdoni grófné
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
II. Erzsébet húga, Margit nem szerette betartani a szabályokat, a magánélete pedig finoman szólva sem volt illő. Rengeteg férfival volt viszonya házassága alatt, ami miatt az újságok és a politikusok is megbélyegezték, szó szerint cafkának tartották.

A legtöbb királyi sarj példás életet él, de mindenhol akad egy fekete bárány, aki nem akarja betartani a szigorú szabályokat. Ilyen volt II. Erzsébet húga, Margit is, aki nem egyszer okozott hatalmas felháborodást viselkedésével. Magánélete egyáltalán nem volt méltó származásához, ezért sokan követelték eltávolítását a királyi udvarból.

Margit hercegnő Forrás: AFP

Az első sokkot Margit azzal okozta, hogy igent mondott Peter Townsend házassági ajánlatára. A férfi elvált volt, két gyermekkel, és Margit anyjának a háztartását vezette. Az anglikán egyház természetesen elutasította az esküvőt, de Erzsébet sem támogatta a szerelmeseket, ahogy a brit kormány sem. Csak abban az esetben válhatott volna valóra a szerelmük, ha Margit hajlandó lett volna lemondani a brit trónhoz való jogáról, de ez nem valósult meg, a férfit pedig külföldre helyezték.

Margit Hercegnő és Peter Townsend Forrás: AFP

Margit később férjhez ment, esküvőjét élőben közvetítette a BBC, de frigyük halálra volt ítélve. Finoman szólva sem volt jó a házasságuk, számos házasságon kívüli kapcsolata volt. Először saját lánya keresztapjával hozták hírbe, később pedig egy brit politikus unokaöccsével.

II. Erzsébet királynő húga házassága mellett rengeteg férfit tartott Forrás: AFP

A híresztelések szerint kapcsolata lehetett Mick Jaggerrel és még sok más személlyel is. Az egyre több pletyka ahhoz vezetett, hogy a házassága felbomlott, ami talán még nagyobb felháborodást keltett, mint a viszonyai. Néhány politikus azt követelte, hogy távolítsák el a királyi udvartartásból, egyes munkáspárti képviselők pedig "királyi parazitának" és "ócska prostinak" kezdték nevezni. Hátralévő éveiben rengeteget ivott. 2002. február 9-én, 71 éves korában hunyt el, miután agyvérzést kapott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.