Oszvald Marika idén töltötte be a 70. életévét, ez pedig arra sarkallta, hogy jobban vigyázzon magára és elköszönjön az ikonikussá vált cigánykerekezős jeleneteitől. 

Oszvald Marika mindig is örökmozgó volt, akinek ikonikus jeleneteit sokáig csodálhatta a közönség a Budapesti Operettszínház színpadán. A színésznő azonban úgy érzi, ideje jobban vigyáznia magára, - nem szeretné kockáztatni, hogy egy komolyabb sérülés érje - , így a cigánykerekezésről a prózára vált át. Ráadásul az is korral jár, hogy a a hangszalagok veszítenek a rugalmasságukból, így egy idő után el kell köszönni a zenés-táncos szerepektől.

Oszvald Marika visszavonul a cigánykerekezéstől.Fotó: RTL Klub/Sajtóklub

Megöregedtem, az operett a fiatalok műfaja. Az, hogy még számítanak rám, külön ajándék, hiszen kevés az idősszerep. Szerencsére az a tapasztalat, hogy a szubretteknek jobb a színészi vénájuk, így talán nekik könnyebb a váltás, és most nekem is váltani kell a prózára. Igaz, amikor nyolcvan oldal szerepet kell megtanulni, akkor nem érzem ezt annyira könnyűnek"

- nyilatkozta Oszvald Marika a Blikknek, aki egy percig sem csügged, annak örül, hogy továbbra is kap lehetőséget arra, hogy színpadra léphessen.