Megszokhattuk már, hogy a koronavírus elleni védőoltás kapcsán számos pletyka kelt szárnyra: ezúttal az oltatlanok és az oltottak spermája áll a hiedelmek középpontjában.

A koronavírus elleni vakcinákkal egyidőben megjelentek az oltásellenes csoportok is, akik a mai napig kitartanak amellett, hogy a COVID-19 elleni védőoltást badarság beadatni.

Akadnak, akik azt állítják, hogy az oltatlanok spermája jóval egészségesebb, mint a beoltottaké, emiatt pedig értékesebb is  

-írja  a Vice magazin.

A furcsa elmélet azon a tévhiten alapul, hogy az oltóanyagban olyan anyagok vannak, amelyek megölik a hímivarsejteket és a nőket is meddővé tehetik. Az elmélet elsősorban a férfiak körében terjed, akik emiatt azt hiszik, hogy idővel kapkodni fognak a spermájuk után, ami jóval többet ér majd, mint az oltottaké.

Nos, el kell, hogy keserítsünk mindenkit, akik számára felcsillant a remény, ugyanis a fentebb leírt állítás nemcsak, hogy tévedés, de valószínűleg éppen az ellenkezője igaz, ugyanis az oltatlanok jobb eséllyel kapják el súlyosabb szövődményekkel a Covidot, ami viszont kutatások által bizonyítottan meddőséghez vezethet.

Forrás: Shutterstock