Annie 1865. július 14 -én született Virginiában. A szakállas lány külsejétől eleinte szülei is megrémültek, később azonban rájöttek, hogy egyedülálló megjelenése sok pénzt hozhat a házhoz.

Annie alig több, mint egy éves volt, amikor New Yorkba vitték, hogy Barnum múzeumában „Gyermek Ézsau" néven szerepeljen. A dús szőrzetű kislány USA legsikeresebb szórakoztatóművészének és cirkusztulajdonosának is felkeltette a figyelmét, innen pedig nem volt visszaút: Annie óriási sikerre tett szert. Olyan népszerű attrakció vált belőle, hogy Barnum a lány édesanyjának egy hároméves szerződést és 150 dollárt kínált. 

Ahogy teltek az évek, a gyermek Ézsauból asszony lett, később pedig csak "szakállas asszonyként" emlegették. 1880-ban, mindössze 15 évesen összeházasodott Richard Elliottal, aki a cirkusznál dolgozott, bár életkoráról senki nem tudott. A másfél évtizedig tartó házasság után Annie újra férjhez ment, majd miután váratlanul megözvegyült, ismét csatlakozott Barnumhoz. Annie Jones 37 éves korában, tuberkulózisban hunyt el -írja a vintag.es.

Kattins a képre, és nézd meg az Annie Jones-ról készült galériát!

Forrás: vintag.es