Guinness Rekordok Könyve a világ legmagasabb nője Rumeysa Gelgi
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A világ legmagasabb nője 215 centiméteres. A Guinness Rekordok könyve szerdán hivatalosan is bejegyezte egy 24 éves török nő, Rumeysa Gelgi világrekordját.

Gelgi szokatlan magasságát a Weaver-szindróma okozza, amely egyebek mellett túlzott növekedést okoz. A fiatal nő többnyire kerekesszéket használ, de rollátor segítségével járni is tud.

Ő a világ legmagasabb nője: 215 centiméter magas Forrás: https://www.instagram.com/rumeysagelgi/

A Safranbolu városából származó Gelgit már 2014-ben is bejegyezték a Guinness Rekordok könyvébe, mint a világ legmagasabb tinédzserét. Azóta arra használja ismertségét, hogy kiálljon más, ritka betegséggel élő emberekért.

"Minden hátrányt előnnyé lehet változtatni, tehát úgy kell elfogadnunk magunkat, ahogy vagyunk. Legyél tisztában a benned rejtő potenciállal és add magadból a legjobbat" - mondta Gelgi. A világ legmagasabb férfija is török: Sultan Kosen a Guinness Rekordok könyve szerint 2018-ban elérte a 251 centimétert.

A valaha élt legmagasabb nő a 246,3 centiméteres kínai Cseng Csin-Lien volt, aki 1982-ben hunyt el.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.