Az október 23-án elhunyt Venczel Vera hosszú évekkel ezelőtt, 2009-ben férjéről és a sorsról adott interjút. Szavai most, hogy nincs közöttünk, még nagyobb súllyal bírnak.

Ahogy arról mi is hírt adtunk, október 23-án hunyt el Venczel Vera, Jászai Mari-díjas magyar színésznő, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja. A színésznő gyerekként került a Vígszínházhoz, a színház mellett a másik nagy szerelme pedig férje, Czapp György volt, akivel az utolsó pillanatig fogták egymás kezét.

A férjem iparművész, nagyrészt odahaza dolgozik. Kapcsolatunk egyik legnagyobb próbája volt, hogy évtizedekig csak futólag látott. Fantasztikus ember, hihetetlen érzés kéz a kézben élni vele

nyilatkozta Vera 2009-ben. A színésznő az interjúban arról is beszélt, hogy hiába csalódott már sok emberben, nem szabad bezárkózni.

Viszont hiszek abban, hogy mindenki megkapja azt a védettséget, amire szüksége van, és senkire nem rak a sors nagyobb terhet, mint amennyit elbír. Amíg az ember él, történhetnek csodák. Onnan is kaphatsz jó szót, segítő kezet, ahonnan nem is vártad. Nem szabad bezárkózni, ki kell menni a világba. Az életet nem lehet megúszni  

- fogalmazott Venczel Vera évekkel ezelőtt.

Fotó: Zsigmond László/Life.hu