Mindenkit sokkolt, hogy Alec Baldwin megölte egyik kollégáját új filmje forgatásán. Azt azonban még mindig nem tudni, ki lehetett a hibás.

Mindenki azt találgatja, milyen ítélet várhat Alec Baldwinra. Nem kizárt, hogy börtönbe kell vonulnia, hiszen mégiscsak ő húzta meg a ravaszt és ő oltotta ki az operatőr, Halyna Hutchins életét. A balesetért azonban nem egyedül a népszerű színész a hibás, sokak szerint a fegyvermestert és a segédrendezőt is felelősség terheli. Utóbbi most megtörte a csendet.

Dave Halls volt az, aki a rendőrség jelentése szerint Baldwin kezébe adta a fegyvert. Ő azonban nem emlékszik pontosan, kik és mikor ellenőrizték a kellékfegyvereket. A protokoll szerint a pisztolyokat a fegyvermesternek kell előkészítenie, majd átadnia a segédrendezőnek, akinek utoljára ellenőriznie kell, nincs-e azokban éles lőszer.

"Forrás: Facebook/Attila Arpa - Labancz Viktória"
"Nem stimmel az egész"
Árpa Attila meglepő titkot árult el az Alec Baldwin-gyilkossággal kapcsolatban.

A segédrendezőt sokan próbálták elérni, aki most végre megszólalt, de csak közlemény formájában. A férfi nem mesélt semmit a baleset körülményeiről, csak annyit írt, hogy elhunyt kollégája, Halyna nem csak tehetséges volt, hanem a barátja is.

A Rust című western forgatása a tragédia előtt sem ment zökkenőmentesen. A fiatal fegyvermester, Hannah Gutierrez-Reednek ez volt a második ilyen munkája, de így is látta, hogy kevesen vannak, és alulképzettek a stábtagok. Fiatal kora miatt pedig nem vették figyelembe az általa javasolt biztonsági intézkedéseket.