Megszólalt a segédrendező, aki Alec Baldwin kezébe adhatta az éles fegyvert

forgatás lövés baleset tragédia Alec Baldwin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindenkit sokkolt, hogy Alec Baldwin megölte egyik kollégáját új filmje forgatásán. Azt azonban még mindig nem tudni, ki lehetett a hibás.

Mindenki azt találgatja, milyen ítélet várhat Alec Baldwinra. Nem kizárt, hogy börtönbe kell vonulnia, hiszen mégiscsak ő húzta meg a ravaszt és ő oltotta ki az operatőr, Halyna Hutchins életét. A balesetért azonban nem egyedül a népszerű színész a hibás, sokak szerint a fegyvermestert és a segédrendezőt is felelősség terheli. Utóbbi most megtörte a csendet.

Dave Halls volt az, aki a rendőrség jelentése szerint Baldwin kezébe adta a fegyvert. Ő azonban nem emlékszik pontosan, kik és mikor ellenőrizték a kellékfegyvereket. A protokoll szerint a pisztolyokat a fegyvermesternek kell előkészítenie, majd átadnia a segédrendezőnek, akinek utoljára ellenőriznie kell, nincs-e azokban éles lőszer.

A segédrendezőt sokan próbálták elérni, aki most végre megszólalt, de csak közlemény formájában. A férfi nem mesélt semmit a baleset körülményeiről, csak annyit írt, hogy elhunyt kollégája, Halyna nem csak tehetséges volt, hanem a barátja is.

A Rust című western forgatása a tragédia előtt sem ment zökkenőmentesen. A fiatal fegyvermester, Hannah Gutierrez-Reednek ez volt a második ilyen munkája, de így is látta, hogy kevesen vannak, és alulképzettek a stábtagok. Fiatal kora miatt pedig nem vették figyelembe az általa javasolt biztonsági intézkedéseket.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.