Árpa Attila arról mesélt, hogy ők is használtak éles fegyvert az Argo 2-ben, de szerinte Baldwinéknál hibát hibára halmoztak.

A tragédia után az egész világ azt találgatta: mégis hogyan történhetett, hogy Alec Baldwin éles lőfegyverrel lőtt a kamera irányába. A film főszereplője, Alec Baldwin egy pisztolylövéssel megsebesítette a film rendezőjét, Joel Souzát, és megölte az operatőrt, a 42 éves Halyna Hutchinst. 

Gonda Zsolt, aki az ország legismertebb fegyvermestere, pár nappal ezelőtt elmondta a véleményét Bochkor Gábor reggeli műsorában, a Retro Rádióban. Szerinte Magyarországon azért sem fordulhatott volna elő ehhez hasonló eset, mert itt a fegyverkialakítását úgy kell megoldani, hogy a lövedék semmilyen esetben ne tudja elhagyni a csövet - írja a Ripost. 

Árpa Attila teljesen értetlenül átt az eset előtt.Fotó: Polyák Attila - Origo

Árpa Attila színész, rendező már rengeteg „lövöldözős" akciófilmben szerepelt, de ennyire felelőtlen fegyverkezeléssel még ő sem találkozott. 

„Értetlenül állok a történtek előtt! Nem stimmel az egész, és hogy pont Amerikában?" – értetlenkedett a színész-filmrendező, aki szerint ezen a forgatáson hibák sorozatait követték el. 

Az éles fegyvert mindig el kell zárni, hiszen olyan nem történhet, hogy valaki csak úgy "felkap" egyet és a színész kezébe adja egy jelenethez. 

Magyarországon általában senki nem forgathat éles lőfegyverrel, töltött éles lőfegyver pedig szóba sem jöhet. Ez alól az Argo 2 képezett kivételt 2015-ben.

"Természetesen nem emberre, hanem tárgyakra lőttünk, és nem színészek, hanem szakértők használták a fegyvereket" – mondta Árpa Attila.

"A stáb plexifallal védte magát, és rengeteg engedélyt kellett hozzá beszereznünk mindenki biztonsága érdekében."