Sokat bírálták a hercegi párt: Harry és Meghan most megfogadta, felhagynak ezzel a rossz szokásukkal

Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Pool -
szén-dioxid kibocsátás környezetvédelem Meghan Markle magánrepülőgép Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Harry herceget és feleségét, Meghan-t sokat bírálták amiatt, mert ragaszkodnak ahhoz, hogy magánrepülőgéppel repüljenek, miközben a környezetvédelemről prédikálnak. 

A hercegi pár 2019 januárja és 2020 januárja között 18 alkalommal repült magánrepülőgéppel, annak ellenére, hogy állandóan a környezetvédelemről prédikáltak. Többen is képmutatónak nevezték őket és a királyi család többi tagját is, hiszen miközben az éghajlatváltozásról tartanak kiselődást, épp ők azok, akik a magánrepülőgépek használatával szennyezik a környezetet. A magánrepülőgépeket használó emberek ugyanis a világ szén-dioxid-kibocsátóinak felső egy százalékát teszik ki - írja a The Sun.

Harry és Meghan megfogadta, hogy nem használnak többé magánrepülőgépeket. Forrás: Getty Images/2018 Getty Images/Pool

- nyilatkozta korábban Norman Baker, volt kormányminiszter.

Harry és Meghan most ígéretet tett, hogy teljesen szén-dioxid-semlegesek lesznek és felhagynak az üzemanyagfaló magánrepülőgépek igénybevételével. A glasgow-i COP26 konferencia alkalmából, amelyen Károly herceg és Vilmos herceg is részt vett, a házaspár elkötelezte magát az éghajlati válság megoldásai mellett, és arra kérte a leggazdagabb nemzeteket, hogy adományozzanak 70 milliárd fontot a fejlődő országok zöldebbé tételének érdekében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.