Mit jelent valójában a cukormentesség?

Forrás: 123rf.com -
diéta cukormentes Több mint testőr mentes étkezés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Általában mindenre könnyen ráfogjuk, hogy cukormentes, pedig számtalan verzió létezik a csökkentett cukortartalomtól a hozzáadott cukor nélkül készült termékekig! Érdemes tisztában lenni tehát azzal, melyik mit jelent.

A Több mint testőr stábja arra vállalkozott, hogy utánajár annak, mit jelent valójában a cukormentesség.

Ma már nagyon sok élelmiszernél hívószó az, hogy mentes, viszont még mindig nem tudják elegen, hogy pontosan kinek kell mentes termékeket fogyasztani, illetve, hogy mire kell odafigyelnünk, hogyha mentes élelmiszert választunk.

A szakértő elmondta, hogy a mentes élelmiszereket nagyon szigorú Európai Uniós szabályozás védi. Azokat a termékeket nevezzük például cukormentesnek, amelyeknek a maximális cukortartalma 0,5 gramm 100 gramm termékben.

Ha valaki szeretné a cukorfogyasztását csökkenteni, a cukormentes vagy hozzáadott cukrot nem tartalmazó termékek közül nyugodtan választhat a napi rutinjába.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.