Brit tudósok szerint nem csak a Földön élnek emberek

Forrás: -- -
űrlény evolúció Univerzum Föld Idegenek idegen élőlény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az űrkutatás egyik visszatérő kérdése, hogy vajon a Földön kívül máshol is van-e élet? A tudósok egy csoportja most azt állítja, hogy nem csak kezdetleges formájú, hanem a mienkhez hasonló, nagyon is fejlett élőlények lakják az univerzumot.

A Cambridge-i Egyetem asztrobiológusa a konvergens evolúció elméletével támasztja alá elképzelését. Simon Conway Morris szerint az evolúció a természet törvénye, és ennek más bolygókon is ugyanúgy kellett végbemennie, mint a Földön.

Forrás: --

Ennek értelmében az univerzum ma még nem felfedezett bolygóin akár más emberekre is bukkanhatunk. Ugyanígy vélekedik egy másik brit tudós, Arik Kershenbaum zoológus, aki szerint a világegyetem más részein is megtörténhetett az a fejlődés, amin az emberek keresztül mentek a Földön.

A kutató szerint az idegen fajok nem a semmiből bukkannak elő, őket is megelőzték a kevésbé fejlett, kezdetleges élőlények - írja a Science Focus nevű tudományos portál.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.