Az egész országot megrázta a hír, hogy egy fantasztikus legenda távozott el az élők sorából. Hosszú hetekig küzdött a koronavírussal Kóbor János, az Omega frontembere, hétfőn azonban feladta szervezete a harcot

Hétfő délelőtt szörnyű tragédia rázta meg az országot: Kóbor János szervezete feladta a koronavírus elleni harcot. A legendás énekes felesége teljesen összetört, de a pályatársait is nagyon megrázta a hír. Bár talán korai még erről beszélni, felmerült a kérdés, mi lesz így az Omega zenekarral? Már tavaly, amikor három nap különbséggel hunyt el Benkő László és Mihályi Tamás, is kérdéses volt, lesz-e folytatás, a visszatérés lehetőséget azonban Kóbor János hirtelen betegsége és halála végleg eloszlatta.

Kóbor János halálával az Omega együttes története is véget ért.Forrás: Fortepan/Urbán Tamás

Mecky-vel egy egész korszak meghalt. Vége, nincs tovább. ... Kóbort nem lehet helyettesíteni, elképzelhetetlen, hogy ez a zenekar hova léphetne tovább. Ahogy vége az ünnepeknek, le kell ülnünk Elefánttal és Ferivel és közösen kell kitalálnunk, hova és hogyan tovább. Hogy mi a tisztességes, mi a méltó?"

- nyilatkozott a Borsnak Az Omega menedzsere, Trunkos András, aki azt is hozzátette, elképzelhető, hogy a jövőben kitalálnak valami olyan eseményt, ahol a kivetítőn odavetítik elhunyt zenésztársaikat, de egyelőre minden nagyon bizonytalan.

Valójában elképzelésünk sincs, hogy mi legyen. Annyi bizonyos, hogy Kóbor János halálával véget ért az Omega története is. Omega néven többé nem lép zenekar színpadra."