Senkinek sem kell Szilágyi István és Jolika néni öröksége: ez lesz az omladozó ház sorsa

Forrás: Ripost -
örökség Humenyánszky Jolán Szilágyi István özvegye Szilágyi István (színész)
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szilágyi Istvánt, vagyis az ország Lópici Gáspárját fia gyilkolta meg 2020 májusában, majd nem sokkal később özvegye, Humenyánszky Jolán is kórházba került és végül 2021. februárjában elhunyt. Sokáig kérdéses volt, hogy ki örökli az omladozó ingatlant, de jelenleg úgy tűnik, senki nem tart rá igényt. 

Szilágyi István és felesége, Humenyánszky Jolán szörnyű körülmények között, egy omladozó házban élték le utolsó éveiket. Az ingatlanra terhelt adósság összege időközben 30 millióra duzzadt, ami ráadásul napról-napra gyarapodott a közműtartozások miatt. Szilágyi István tragikus halála után sokan próbáltak segíteni az özvegyen, de ő hallani sem akart költözésről vagy eladásról. Mindig azt hangoztatta, hogy majd jó lesz a fiának, ha kijön a börtönből.

Szilágyi István és Jolika néni utolsó éveiket egy omladozó házban töltötték. Forrás: Ripost

A hatályos törvények értelmében kizárják az örökségből azt, aki az örökhagyó ellen életellenes cselekményt követ el, a házastárs erőszakos halálát követően a sértetti jogkör pedig öröklődik az özvegyre is. Ezáltal a házaspár fia, Péter elesik attól, hogy valaha a nevére kerüljön a romos ingatlan - írja a Ripost.

Az öröklési sorban Péter kamasz fia, Nándi következik, de az ingatlan tulajdoni lapjára azóta sem került új bejegyzés arról, hogy a háznak és a teleknek új birtokosa lenne. Ebből arra lehet következtetni, hogy az unoka nem tart igényt az ingatlanra, aminek a piaci értéke nagyjából megegyezik a tartozások összegével, így a ház hamarosan a banké lehet.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.