Ha valaki fél a magasságtól, talán szerencsésebb kihagyni, de a 100 éves kunyhó a Dolomitok sziklafalába építve tökéletes kihívást jelent a merészebb hegymászóknak.

Az olasz hegyekben található lenyűgöző kunyhót elnevezték a világ legmagányosabb házának. A Dolomit-hegységben található házikót a sziklafalba vájták, alatta csupán a mélység tátong. A téglafalakkal, ferde tetővel, három ablakkal ablakkal rendelkező kunyhó láttán sokakban felmerült a kérdés: egyáltalán hogyan volt lehetséges megépíteni? 

Feltételezések szerint a kunyhót több mint egy évszázaddal ezelőtt építették olasz katonák az I. világháború idején, és pihenésre, tárolásra, és az Osztrák-Magyar Birodalom közeledő erőivel szembeni stratégiai előny megszerzésére használták.

Forrás: Origo

Szakértők figyelmeztetnek, hogy ha valaki szerencsét akarna próbálni, és felmászni a házhoz, komoly szintű edzettségre van szüksége, különösen veszélyes az odavezető út.

Forrás: Origo

Az időjárás által okozott károk miatt a kunyhó sajnos használhatatlanná vált, a tetőszerkezet teljesen elöregedett.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!