A világ legmagányosabb házának rejtélye: az I. világháború alatt építették a sziklába vájt kunyhót - Fotók

Forrás: Origo -
ház Olaszország szikla magányos ház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha valaki fél a magasságtól, talán szerencsésebb kihagyni, de a 100 éves kunyhó a Dolomitok sziklafalába építve tökéletes kihívást jelent a merészebb hegymászóknak.

Az olasz hegyekben található lenyűgöző kunyhót elnevezték a világ legmagányosabb házának. A Dolomit-hegységben található házikót a sziklafalba vájták, alatta csupán a mélység tátong. A téglafalakkal, ferde tetővel, három ablakkal ablakkal rendelkező kunyhó láttán sokakban felmerült a kérdés: egyáltalán hogyan volt lehetséges megépíteni?

Feltételezések szerint a kunyhót több mint egy évszázaddal ezelőtt építették olasz katonák az I. világháború idején, és pihenésre, tárolásra, és az Osztrák-Magyar Birodalom közeledő erőivel szembeni stratégiai előny megszerzésére használták.

Forrás: Origo

Szakértők figyelmeztetnek, hogy ha valaki szerencsét akarna próbálni, és felmászni a házhoz, komoly szintű edzettségre van szüksége, különösen veszélyes az odavezető út.

Forrás: Origo

Az időjárás által okozott károk miatt a kunyhó sajnos használhatatlanná vált, a tetőszerkezet teljesen elöregedett.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.