Majdnem 30 évvel ezelőtt küldték a legelső SMS-t, ki nem találnád, mi állt benne

Fotó / 123RF -
mobiltelefon emoji sms üzenet 90-es évek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
1992. december 3-án küldték el a világ legelső SMS-ét, amit nem is akárki írt: a Vodafone egyik szoftverfejlesztője, név szerint Neil Papworth küldte egy kollégájának, Richard Jarvisnak.

A világ legelső üzenetében az állt, hogy

Merry Christmas!

- azaz Boldog karácsonyt!

A digitális univerzum fejlődése következtében az SMS népszerűsége nem tartott sokáig, már a 2000-es évek elejére megkopott. Az viszont vitathatatlan, hogy a maga idejében hatalmas innovációnak számított.

Ezt egyébként még maga Papworth sem gondolta, hogy mit fog elindítani. Mint mondja:

"1992-ben fogalmam sem volt arról, hogy milyen népszerű lesz a szöveges üzenet, és arra végképp nem gondoltam, hogy ez emotikonos és üzenetküldő alkalmazásokat eredményezne, amelyeket milliók használnak majd."

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

régi mobiltelefon Fotó / 123RF

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.