Egy szakértő elárulta, lehet-e szexelni az űrben

Fotó / Unsplash -
NASA szex világűr gravitáció űr
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szakértők szerint az egészséges szexuális élet kulcsfontosságú a testi és lelki jóléthez - egyelőre azonban senki nem tudja biztosan, hogy vajon lehet-e szexelni egy űrhajón.

Ha az emberek hosszabb időt töltenek az űrben - például a Marsra vagy más, távoli bolygókra tett küldetések miatt - a testi és lelki egészségük érdekében fontos, hogy ne maradjanak kielégítetlenül.

Már eddig is jóval több, mint 500 ember járt az űrben, és ez a szám, ha minden igaz, meredeken emelkedni fog, ahogy belépünk a kereskedelmi űrrepülés új korszakába. Azt azonban egyelőre mégsem tudjuk, hogy lehetségesek-e a légyottok gravitáció nélkül - írja a Daily Star.

Pierre Kohler, francia tudományos író egy könyvében azt állította, hogy egy pár már 1996-ban szexelt a Föld körüli pályán.

"A szex kérdése az űrben komoly. [...] A tudósoknak tudniuk kell, hogy lehetségesek-e szexuális együttlétek gravitáció nélkül" - mondta Kohler. Hozzátette, a NASA titkos projektet indított STS-XX kódnéven, hogy kiderítse, hogyan lehet megoldani az együttléteket az űrben.

Illusztráció Fotó / Unsplash

Kohler szerint a tudósok számítógépes modelleket használtak annak kiderítésére, hogy egy pár hogyan tud szexelni gravitáció nélkül. Ezután két tengerimalacon végeztek kísérleteket valódi, gravitáció nélküli környezetben. Az eredményeket videóra vették, de érzékeny tartalomnak minősültek, ezért még a NASA is csak egy cenzúrázott verziót kapott - ezt a feltételezést azonban a NASA elutasította, és állítják, hogy ilyen kísérletre nem került sor.

Kiderült, hogy az űrszexnek jelentős akadályai vannak: ilyen körülmények között a férfiak nagyon nehezen képesek erekciót fenntartani, a nők esetében pedig a hüvelyi nedvesség okozhat problémát, mivel a testnedvek - mint az izzadság és a könnyek - hajlamosak összegyűlni a váladékozás helyén.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.