Az elmúlt időszak nagyon nehéz volt Mattesz Csillának. Második karácsonyát töltötte szerelme, Gesztesi Károly nélkül, aki ma két éve hunyt el. 

Gesztesi Károly és Mattesz Csilla 25 évvel ezelőtt ismerte meg egymást, Csilla volt az, aki az utolsó időszakban a színész mellett állt - írja a Metropol. Számára különösen nehéz ez az időszak: két évvel ezelőtt, január 4-én hunyt el Gesztesi Károly.

"Ilyenkor, amikor kicsit megáll az élet, különösen elérzékenyülök. Az elmúlt két év alatt nem volt olyan nap, hogy ne gondoltam volna Karcsira" – kezdte a Borsnak Csilla. "Az utolsó öt-hat évben együtt töltöttük az ünnepeket, a szenteste a családjáé volt, karácsony első és második napja pedig csak a miénk. Lelkileg még mindig gyenge vagyok, lebetegedtem, két napig feküdtem az ágyban, és ez tavaly sem volt másképp. Hihetetlen, hogy már nincs velem, pedig ezeket az időszakokat nagy beszélgetésekkel töltöttük el. Sokat kirándultunk, finomakat ettünk, Karcsi jól főzött, és mindig a kedvenc rozéjával koccintottunk" – mesélte, majd elmondta, az utolsó évben a munka miatt nem tudták együtt tölteni a szilvesztert.

Gesztesi Károlytv2

"Nem gondoltam volna, hogy nem lesz több ünnepünk együtt. Én egy baráti társasággal voltam, ő fellépett. Soha nem felejtem el, amikor legutoljára felhívott, és elmondta, hogy beiktat egy kis pihenést az életébe. Erre az időszakra tervezte, hogy elmegy az orvoshoz, és azt követően jobban figyel az egészségére. Szerettünk volna kettesben is sok időt együtt tölteni, utazást tervezett. Január 4-én lett volna egy befejező fellépése, és hiába hívott, azt mondtam, hogy nem tudok vele tartani. Most már tudom, hogy nincs fontosabb másnál. Akit szeretsz, és amit kér, azt teljesítsd" – fűzte hozzá Csilla, aki azóta a munkába temetkezik: létrehozott egy babaközpontot, ahol sérült és egészséges babákat fejleszt.

"Csakúgy, mint eddig az évfordulóin, most is gyertyát fogok gyújtani, reggel és este azokat a dolgokat fogom hallgatni, amiket ő énekelt. Nagyon hiányzik, még mindig keresem a helyem. A családjával nem tartjuk a kapcsolatot, a fiúk már nagyok, mindenki éli az életét" – mondta.