Harry herceg bepereli a brit kormányt, ha nem kapja meg, amit akar

Forrás: Samir Hussein/WireImage/2019 Samir Hussein/Samir Hussein -
Windsor-ház királyi család Meghan Markle királyi család hírek biztonság Scotland Yard per brit kormány Harry herceg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Bár Harry a családjának és a briteknek is hátat fordított, mégis úgy gondolja, hogy ugyanolyan bánásmód járna neki, mint korábban. Ha ezt nem kapja meg, bíróságra megy.

A brit trónörökös kisebbik fia úgy gondolja, megérdemli, hogy hazalátogatásakor ő és családja ugyanazt a rendőri védelmet kapja, mint a királyi család többi tagja, ám Priti Patel belügyminiszter ezt mésképp látja, ezért úgy döntött, Harry nem kaphat hivatalos rendőri biztosítást.

Harry herceg és felesége, Meghan Markle Forrás: Samir Hussein/WireImage/2019 Samir Hussein/Samir Hussein

A herceg azt mondja, nem ingyen kéri, az adófizetők pénze helyett a sajátjából fizetné a szolgáltatást, ám a biztonsági szakemberek erre azt mondják: „A Scotland Yard nem bérelhető" - írja a Daily Mail.

Ügyvédei szerint annak ellenére, hogy lemondott titulusáról és előjogairól, a családban ugyanolyan fontos szerepe van, ráadásul kétszer is volt bevetésen Afganisztánban, ami már önmagában is elég biztonsági kockázatot jelent, nem beszélve a különböző szélsőségesektől kapott fenyegetésekről.

A korona nem kommentálta az ügyet, mondván a Buckhingam-palota biztonsági kérdésekbe eddig sem szólt bele, szerintük ez a belügyminisztérium és Sussex állam ügye.

„Az Egyesült Királyság mindig is Harry herceg otthona lesz, és olyan ország lesz, amelyben azt szeretné, hogy felesége és gyermekei biztonságban legyenek" - mondta a herceg jogi képviselője, ezért, ha a felülvizsgálati kérelmük nem hoz kedvező eredményt, akkor a herceg pert akaszt a brit kormány nyakába.

Nem várt fordulat a királyi családban: Újra szent a béke Károly és Harry herceg között?http://www.life.hu/eletmod/20220110-nem-vart-fordulat-a-kiralyi-csaladban-ujra-szent-a-beka-karoly-es-harry-herceg-kozott.htmlKároly herceg és Harry herceg kapcsolata, úgy tűnik, hogy fordulóponthoz érkezett: a trónörökös ugyanis meglepő nyilatkozatot tett. Életmód123rf.comÚjabb dráma a királyi családban: Kamilla soha nem fogja megbocsátani Meghannak, amit tetthttp://www.life.hu/eletmod/20210823-drama-a-kiralyi-csaladban-kamilla-soha-nem-fogja-megbocsatani-meghannek-amit-tett.htmlAmióta Harry és Meghan úgy döntöttek, hogy nem kívánnak többé a királyi család részei lenni, azóta nagyon megromlott a viszony Harry és Károly herceg között. Kamilla hercegné szerint erről egy ember tehet, az pedig nem más, mint Meghan. Életmód--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.