A legtöbb sztár ugyanolyan hétköznapi emberként született, mint mi: talán még ők sem hitték magukról, hogy egyszer felfelé kezd ívelni a karrierjük. Nekik is meg kellett élni valamiből, és nem is gondolnád, milyen foglalkozásoktól szabadította meg őket a sztárság.

Sting - tanár
Sting elvégezte a tanárképző főiskolát, majd két évig Cramlington város egyik általános iskolájában tanított. Ha ideje engedte, hétvégéken és tanítási szünetekben jazzklubokban lépett fel. Fiatalabb korában azonban volt még buszvezető, építőmunkás és adóellenőr is.

StingForrás: AFP/Fabrice Coffrini

Christopher Walken - oroszlánidomár
Gyerekkorában vándorcirkuszhoz szegődött, ahol később ő lett az oroszlánszelídítő asszisztense. Az oroszlánt Shebának hívták, és gyakran léptek fel együtt a porondon.

Forrás: AFP/Cindy Ord

Steve Buscemi - tűzoltó
A hírnév előtt a színész a New York-i tűzoltóság tagja volt. A szeptember 11.-i események után egy rövid ideig visszatért, és beállt önkéntesnek, hogy segítse volt társait.

Steve BuscemiForrás: AFP

Whoopi Goldberg - halottasházi sminkes
Whoopi szépségápolást tanult, és ebben a szakmában is helyezkedett el. Különös oldaláról közelítette meg a foglalkozást: halottasházakban sminkelte ki a halottakat. Állítása szerint szerette ezt a munkát, máig szívesen beszél róla.

Whoopi GoldbergForrás: Getty Images/Arturo Holmes

Harrison Ford - asztalos
Sokan talán tudják, hogy Harrison Ford évekig nem tudott áttörni színészként, csak kisebb szerepek jutottak neki. Így, hogy el tudja tartani a családját, kitanulta az asztalos szakmát. Egyszer új bútort készített George Lucas irodájába, és ott megemlítette neki, hogy egyébként ő színész. Akkor hívták el a Csillagok háborúja castingjára.

Harrison FordForrás: AFP/Frederic J. Brown

Brad Pitt - csirke-ember és limuzinsofőr
Brad Pitt reklámot és újságírást tanult az egyetemen, de két héttel a záróvizsga előtt félbehagyta az iskolát, és elindult Hollywoodba. Kezdő színészként alig kapott munkát, így kénytelen volt másként kiegészíteni a keresetét. Például csirkejelmezbe kellett bújnia, és így becsalogatnia a járókelőket egy mexikói étterembe. De dolgozott limuzinsofőrként is, örömlányokat furikázott.

Brad PittForrás: Getty Images

Pierce Brosnan - tűznyelő
Tinédzserkorában az egykori 007-es ügynök három évig tűznyelőként dolgozott egy angliai cirkuszban.

Pierce BrosnanForrás: Getty Images/Mike Marsland

Channing Tatum - sztriptíztáncos
Tetőfedőként kezdte, de 19 éves korától Floridában évekig profi férfi sztriptíztáncosként dolgozott.

Channing TatumForrás: Getty Images/WireImag/Taylor Hill

Tom Cruise – londíner
Először katolikus papi hivatáson gondolkozott, majd focista szeretett volna lenni, később pedig katona. Mivel egyik sem jött össze, New Yorkba költözött, hogy színész legyen. De ahogy tudjuk, minden kezdet nehéz, így londínerként kezdett dolgozni egy hotelban. Később aztán bárosként folytatta, de nem tartott sokáig, mert színészi karrierje nagyon gyorsan felfelé ívelt.

Tom CruiseForrás: AFP/Alberto Pizzoli

Demi Moore – behajtó
Miután elvégezte a középiskolát, az lett a munkája, hogy tartozásokat hajtson be. De gyorsan belecsöppent a színészkedésbe, és jött is a siker.

Demi MooreForrás: Getty Images/WireImage/Karwai Tang

Clint Eastwood – vízimentő
Sok mindent kipróbált a 91 éves színész, mielőtt felfutott volna a karrierje: volt vízimentő, sofőr, rakodómunkás, illetve egy golfpályán a gazdagok ütőhordója is.

Clint EastwoodForrás: Getty Images/Michael Kovac