Mi a közös Kylie Jennerben és Hugh Laurie-ban? Mindketten könyvet írtak!

Kylie Jenner Hugh Laurie könyv magazin Ethan Hawke író
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran halljuk, hogy sohasem késő szakmát váltani. Számos világhírű sztár döntött úgy, hogy karrierje mellett, vagy után megpróbálkozik a könyvírással is: papírt és tollat ragadott, és sikerkönyvet írt. Volt, aki ennél is továbbment...

A következő néhány híresség nem szimplán jó, vagy sikeres könyvet írt, hanem egyenesen bestsellert. Lássuk, kik ők!

Matthew McConaughey

Az Oscar-díjas színész Zöldlámpa című könyvét egyesek imádták, mások förtelmesnek találták. A kötetben leírt gondolatok, vallomások olvasók százezreit változtatták meg, ám számos fejezet miatt sokan közhelyek gyűjteményének tartják. Ahogy a könyvről McConaughey fogalmaz: „Szerelmeslevél az élethez". Sikereiről és kudarcairól, magasságokról és mélységekről, azaz az életéről ír. Metaforikus értelemben a kötet a zöld lámpákról szól: segít elfogadni azt, hogy a piros és sárga lámpa ideiglenes - egy idő után mindig zöldre vált.

Julie Andrews

A Golden Globe-díjas színésznő már a '70-es évek óta ír gyerekeknek és fiatal felnőtteknek szóló könyveket. A nagyközönség először 1964-ben, Mary Poppins bőrébe bújva ismerhette meg, majd néhány évvel később már íróként is tevékenykedett. A The Fairy Princess című könyvsorozatának egyes köteteit kislányok milliói ismerik szerte a világon. Legutóbbi, mégis egyik legjelentősebb könyve a Home Work – A memoir of my Hollywood years 2008-ban jelent meg.

- írta a színésznő weboldalán.

Hugh Laurie

Doktor House-t talán senkinek sem kell bemutatni, ám az őt alakító színészről, Hugh Laurieról biztosan kevesen tudják, hogy író is. A balek című könyvét 16 évvel az ikonikus sorozat debütálása előtt írta meg. Laurie egy fergeteges, humoros történetet vetett papírra, melyben minden találkozik, ami egy akciódús cselekményből nem hiányozhat. A kötet főhőse, Thomas Lang egy igazi, vérbeli balek. Felbérelik egy gyilkosság elvégzésére, de ő a feladat teljesítése helyett jó szándékkal figyelmezteti áldozatát a rá leselkedő veszélyekre. CIA-ból, terroristákbó és egy cseppnyi romantikából garantáltan nem lesz hiány.

Hugh Laurie A balek című könyvét 16 évvel az ikonikus sorozat debütálása előtt írta meg Forrás: Getty Images/FilmMagic/2012 Gregg DeGuire/Gregg Deguire

Kylie és Kendall Jenner

Igen, jól látjuk, a Jenner-testvérek is írtak egy könyvet, amely 2014-ben jelent meg a Lázadók: Indra városa, Lex és Livia története címmel. Műfaját tekintve egy sci-fit alkottak, amelynek fókuszában két külön világból származó, egy gazdag és egy polgári lány áll, akiknek szupererejük van. A kötetből kiderül, hogy mit tudnak kezdeni képességeikkel, és az is, hogy mennyi átfedés van közötük és a kitalált karakterek között.

Ethan Hawke

A Holt költők társasága című film sztárja egyike azon színészeknek, akik kiemelkedő írói pályát is befutottak. Számos jelentős könyvet írt, így ajánlónkban két kötetről is említést teszünk. A Mi a gond velem? című könyvében magáról és olyan gondolatokról ír, amelyek már gyerekkorától kezdve foglalkoztatták. A Hamvazószerda című kötetben a pszichológia fontos hangsúlyt kap. Egy egymáshoz egyáltalán nem illő szerelmespár épp a szüleikhez látogat, ám az előttük álló út nem várt meglepetéseket tartogat számukra. Számtalan felismerésre tesznek szert egymással és önmagukkal kapcsolatban is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.